Het weer: later een zonnetje

Zwolle – Zaterdag begint de dag weer grijs, maar in de middag komt op veel plaatsen de zon tevoorschijn. Bij een overwegend zwakke zuidoostenwind wordt het 7 graden in het noordoosten tot 10 in het zuiden – heel normale temperaturen voor de tijd van het jaar.

18-11-2011_weerfoto__grotemarkt.jpg
Grote Markt

Zondag blijft de mist waarschijnlijk weer lang hardnekkig. De zon zal het moeilijk krijgen. Er staat vrijwel geen wind en het wordt een graad of 9 als de zon doorbreekt. Op plaatsen waar dit lukt wordt het een stuk minder warm. Maandag nadert vanuit het zuidwesten een zwakke frontale zone. Er is veel bewolking en in de loop van de dag neemt de kans op regen vanuit het zuidwesten toe. Grote hoeveelheden worden echter niet verwacht. De wind neemt langzaam toe in kracht en draait van het zuidoosten naar het zuiden. De dagen daarna lijkt er langzaam een west- tot zuidwestelijke stroming op gang te komen.

Doordat het hogedrukgebied boven Europa zich niet zomaar laat verdrijven komen veel storing in verzwakte vorm aan bij Nederland. Daarmee blijft het enigszins saai herfstweer, met temperaturen die rond of iets boven normaal liggen. Pas later in de week komt de westcirculatie goed op gang en volgt mogelijk een periode van zacht en wisselvallig herfstweer.

Artikel delen: