Gratis voorstelling Theater Gnaffel

Theater Gnaffel is de trotse winnaar geworden van de Zilveren Krekel. Deze hoogaangeschreven prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest indrukwekkende jeugdtheaterproducties van Nederland en Vlaanderen. Om dit te vieren nodigt Theater Gnaffel alle Zwollenaren van harte uit om 24 mei de winnende theatervoorstelling ‘De Worstelaar’ gratis bij te wonen in Odeon De Spiegel. Dit ‘cadeau’ aan de stad wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Zwolle.


Archieffoto Harry Plantinga © Weblog Zwolle

Jaarlijks gaat De Zilveren Krekel naar de meest indrukwekkende jeugdtheaterproducties van Nederland én Vlaanderen. Dit jaar kreeg onder andere ‘De Worstelaar’ deze prijs van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties. Uit meer dan 200 voorstellingen heeft de jury de voorstelling van Gnaffel gekozen, samen met zes andere voorstellingen. De jury zegt over ‘De Worstelaar’: Door het grote vakmanschap van Koos Elfering als de Worstelaar en de prachtige robuuste poppen van Elout Hol komt de wereld van deze stokoude bejaarden tot leven. De Worstelaar is zowel mooi als schrijnend en precies daardoor weer mooi.

De Worstelaar

‘De Worstelaar’ is een humoristische en hartverwarmende voorstelling over ex-worstelkampioen Koos, in de regie van Ted Keijser. Koos komt terecht in een suffig bejaardentehuis. Hoewel Koos zelf ook al wat stram in de benen is, gaat hij niet bij de pakken neer zitten. Hij maakt er een dolle boel van en laat ieders bloed weer sneller stromen. Dit resulteert in een finale vol spectaculaire circusacts. Met deze beeldende voorstelling willen de makers laten zien dat mensen zich tegen alle verwachtingen in kunnen blijven verwonderen.

Scholen en Verzorgingstehuizen

“Voor iedereen van 6 tot 106”, zo wordt ‘De Worstelaar’aangekondigd. En dat is ook de doelgroep die Theater Gnaffel wil bereiken op 24 mei in De Spiegel. De ervaring leert dat kinderen uitbundig lachen om de maffe acts van de levensgrote poppen in de voorstelling en dat ouderen genieten van de poppen die tot leven komen, maar ook van de diepere laag in het verhaal. Dit maakt het wellicht tot een geschikt uitje voor opa’s en oma’s met hun (achter)kleinkinderen. Gnaffel nodigt daarom in het bijzonder alle scholen en verzorgingstehuizen in Zwolle uit om gratis ‘De Worstelaar’ bij te wonen. Komende week kunnen deze instellingen een uitnodiging tegemoet zien!

Uiteraard is ook iedere Zwollenaar, die zichzelf niet tot de jeugd of senioren rekent, van harte uitgenodigd om naar De Spiegel te komen. Om 13.30 uur vindt er eerst een besloten schoolvoorstelling plaats, waar scholen voor kunnen intekenen door te bellen met 038 – 4 548 727, of te mailen naar info@gnaffel.nl.

Om 19.00 uur is heel Zwolle welkom bij ‘De Worstelaar’. De entree is helemaal gratis! Reserveren is wel noodzakelijk en kan bij de kassa van Odeon De Spiegel theaters: 038 – 4 288 288 of via www.odeondespiegel.nl. Voor meer informatie over ‘De Worstelaar’: www.gnaffel.nl. 

Artikel delen:

Reageer