Vuurvogel Familieconcert beleeft tiende editie

Zwolle – Dit seizoen bestaat de Vuurvogel precies tien jaar. Later dit jaar wordt dit nog groots gevierd met een jubileumconcert in de Spiegel, maar traditioneel presenteert stichting de Vuurvogel in november alle ensembles in het "Vuurvogel Familieconcert".

Zo’n 170 jonge musici zullen zich laten zien en horen in een anderhalf uur durend concert. Na een reeks familieconcerten in de Broerenkerk, moest dit jaar worden uitgeweken naar een gelijkwaardig alternatief. Dit heeft de organisatie gevonden in het Landstede Sportcentrum aan het Hogeland 10 in Zwolle. Naast de nieuwe locatie, zullen ook nieuwe ensemble’s voor het eerst van zich laten horen. Zo zal "Vuurvogel OpStreek" (voor de allerjongste strijkers) onder leiding van Lies van Vledder en Esther de Boer het eerste concert geven. Daarnaast is het Jeugdkoor aanzienlijk gegroeid en omgedoopt tot "#Voices". De laatste primeur is de officiële lancering van de single-CD van het nieuwe volkslied van Overijssel door de Vuurvogel. Het nieuwe volkslied zal als afsluiting van het concert worden gespeeld en gezongen door alle musici met als solist bas-bariton Ruben Plantinga.

Op de nieuwe CD, die een zomers "reggae-sausje" heeft gekregen, zingt tevens Overijssels tweedekamerlid Sabine Uitslag mee. Het Vuurvogel Familieconcert begint zondag 27 november om 15.00 uur in het Landstede Sportcentrum. Kaarten kosten €7,50 voor volwassenen en €2,50 voor kinderen tot en met 12 jaar en zijn verkrijgbaar via de leden of aan de zaal. Om 14.30 uur is de zaal open voor het publiek. Meer informatie op www.vuurvogelonline.nl.

Artikel delen: