Berkum haalt verdiend punt bij ACV

Zwolle – VV Berkum heeft aan de uitwedstrijd bij ACV in Assen een verdiend punt overgehouden. Nadat Berkum in de eerste helft op voorsprong kwam kregen beide ploegen in het tweede bedrijf kansen op de overwinning, maar uiteindelijk kon iedereen leven met de 2-2 eindstand.

acv_111119-9.jpg

“We hebben als team een goede prestatie neergezet. We hebben in de tweede helft veel kansen gecreëerd en hadden ook kunnen winnen. Maar dat we van een achterstand terug zijn gekomen geeft veel vertrouwen. We zijn duidelijk de weg naar boven weer ingeslagen,” vond Berkum-trainer Roeland ten Berge na afloop. In de eerste helft speelde de strijd zich vooral op het middenveld af en hadden beide keepers lange tijd relatief weinig te doen. Daar kwam na krap een half uur spelen verandering in toen de hardwerkende Berkum-spits Youp Kok uitstekend werd aangespeeld door Frank Hoolsema en uit een snelle uitval zette Kok zijn club fraai op 0-1. Verder dan een kansje voor Arie Rozema kwam de thuisclub voor rust niet, zodat Berkum met een voorsprong aan de thee kon.

acv_111113.jpg

acv_111114.jpg
Foto’s: R. Fröhlich

Direct na rust leek Youp Kok een goede kans te krijgen om de Zwollenaren aan een tweede goal te helpen maar hij strandde op ACV-keeper Marcel Groothof. De thuisclub begon daarna meer druk te zetten en dat had al snel succes. Een vrije trap van Arie Rozema kwam op maat bij verdediger Bart Apotheker die met een uitstekende kopbal voor de 1-1 zorgde. Toen ACV in de 65e minuut via Rozema op een 2-1 voorsprong kwam leek Berkum opnieuw het heft uit handen te geven maar de Zwolse ploeg herstelde zich uitstekend. Zo’n tien minuten voor het einde kopte Dirk Muis zijn ploeg na een vrije trap fraai naar 2-2, waarna ACV en Berkum met aanvallend spel voor een aantrekkelijke slotfase zorgden.

Kassim Bizimana, terug van een schorsing en na ruim een uur in het veld gekomen, had enkele minuten voor het einde de winnende treffer op zijn schoen maar ACV-doelman Groothof reageerde alert. Direct daarna leek Frank Hoolsema de winst voor Berkum veilig te stellen maar zijn schot ging uit kansrijke positie hoog over. In blessuretijd deed zich een identieke situatie voor in het strafschopgebied van Berkum, maar ook ACV wist het doel niet meer te vinden zodat het bij 2-2 bleef. Een minpuntje voor Berkum was dat Marc van der Meulen op zijn vijfde gele kaart van dit seizoen werd getracteerd, wat hem opnieuw op een wedstrijd schorsing komt te staan. Die kan hij overigens uitzitten in de districtsbekerwedstrijd van komende zaterdag bij SVD Barneveld, zodat de Zwolse aanvoerder er op 3 december in de eerstvolgende competitiewedstrijd van Berkum tegen Urk weer bij kan zijn.

ACV-VV Berkum, 19 november 2011 Eindstand: 2-2 (0-1)

Doelpuntenmakers: 26. Youp Kok (0-1), 53. Bart Apotheker (1-1), 65. Arie Rozema (2-1), 79. Dirk Muis (2-2)

Gele kaarten: Marc van der Meulen, Roy Supèr (Berkum), Ashwin Manuhutu (ACV)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Roy Supèr, Kees Dorgelo, Dirk Muis, Jeffrey Pohowainjaan, Felix Hermsen (84. Bram Roelofs), Jesper Beunk, Chris van der Meulen, Frank Hoolsema, Marc van der Meulen, Youp Kok (68. Kassim Bizimana)

Opstelling ACV: Marcel Groothof, Graham Ramalho, Bart Apotheker, John van Dalen, Ashwin Manuhutu, Robert Pomstra (80. Danny van Dijk), Arie Rozema (87. Robin Mulder), Philip Ties, Mark Marring, Quincy de Jong (68. Martijn Bosman), Edu de Jonge Rosa.

Artikel delen: