WVF verrast koploper DTS Ede in eigen huis

Zwolle – Zaterdagmiddag trad WVF tegen de koploper uit Ede op sportpark Inschoten. Helaas bleek ook Björn Rellum aan de blessurelijst te zijn toegevoegd zodat de selectie nog verder was uitgedund. Mogelijk een gebroken middenvoetsbeentje voor hem. Opvallend was dat de jongens vanmiddag in een rood shirt dienden te voetballen gezien de identieke kleuren van de Edenaren.

wvf9.jpg
Eigen foto

Iury da Siva stond in de basis vanmiddag als spits. DTS kwam direct met aanvallende bedoelingen uit de startblokken na het beginsignaal van scheidsrechter William Smit uit Nunspeet. WVF moest direct alle zeilen bijzetten tegen de aanvalsgolven van de gastheren. Door enkele malen goed de buitenspelval te openen en enkele reddingen van Mike te Wiele leek het tij gekeerd te kunnen worden. De supporters kwamen echter bedrogen uit, want toch reeds in de 8e minuut scoorde DTS via David Magee de 1-0 uit een voorzet van de rechterkant, waar Robert Jan Stals kon zijn man even niet kon houden. Het duurde tot de 12e minuut voordat het eerste wapenfeit in aanvallend opzicht van WVF viel te noteren. De voorzet van Saba Gwedelidze na een prima combinatie werd net onderschept door de keeper.

Kort daarna ging Richard Bouwmeester alleen door en speelde af op de gretige Timon Beimers maar die zag zijn schot geblokt door de keeper, die zich daarbij blesseerde. Ook het schot van Jakko Slot werd geblokt door een verdediger. De kleine Iury da Siva werkte hard maar werd niet altijd bereikt doordat hij te hoog werd aangespeeld. Verdere kansen kwamen er na een vrije trap van Richard Bouwmeester en een afzwaaier van Marthijn van de Steege. De wedstrijd lag redelijk in evenwicht maar DTS had de laatste 10 minuten voor rust de betere kansen om de score te verhogen. Moke te Wiele redde enkele malen fantastisch vooral net voor de pauze toen hij een inzet keerde met de voet.

De tweede helft was nog maar net begonnen toen Iury een opgelegde kans alleen voor de keeper helaas niet verzilverde. Aan onze kant speelde Dion Reijnen wat kort terug op Mike. Marthijn van de Steege werd na een prima ingreep smerig onderuit geschopt maar scheidsrechter Smit had blijkbaar niet voldoende zicht op de situatie want de dader “ging vrijuit”. Het publiek van DTS toonde zich daarna niet van zijn beste kant door de reacties richting de opkrabbelende Marthijn. WVF was niet aangeslagen en voetbalde prima mee! Kevin Peters voorkwam met een sliding een kans voor DTS. Mike onderscheidde zich opnieuw. Een aanval via Iury da Silva werd afgefloten voor vermeend buitenspel van Timon Beimers.

WVF voelde dat er misschien wat te halen viel want DTS werd slordiger en was wat geïrriteerd. Gertjan van Limburg kwam voor Iury. De ommekeer kwam vanmiddag in de 68e minuut: een dieptepass op Saba Gwedelidze die grof onderuit werd gehaald door keeper Yilmaz (geel). Hij nam wraak door de verkregen penalty zelf onhoudbaar in te schieten 1-1. WVF en de helaas weinige supporters veerden op. Gertjan ging alleen de aktie aan maar strandde op de keeper. In de 76e minuut kwam er een prima steekpass van Jakko Slot op Timon Beimers die zijn tegenstander afschudde en fantastisch uithaalde met buitenkant rechts. De bal vloog in de rechterbovenhoek 1-2 ! Werkelijk schitterend om te zien. Het restant van de wedstrijd werd bekwaam uitgespeeld met slechts nog 1 kans voor DTS via Magee. Marthijn van de Steege raakte nog geblesseerd na een prima ingreep en voor hem kwam René Dorgelo. WVF had zelfs nog met een ruimere voorsprong de wedstrijd kunnen afsluiten maar dat bleek te moeilijk voor Timon. Het eindsignaal klonk als muziek in de oren voor alles wat WVF was.

B. Kamerman

Artikel delen: