Landstede Volleybal onderuit tegen Dynamo

Zwolle – Landstede Volleybal heeft zaterdagavond in eigen huis een 0-3 nederlaag geleden tegen koploper Draisma Dynamo. De Zwolse eredivisionist maakte te veel fouten en kwam er daardoor eigenlijk geen moment aan te pas. Het begin van de eerste twee sets was nog veelbelovend, maar uiteindelijk waren de nog ongeslagen Apeldoorners telkens snel klaar met de ploeg van Harry van den Brink: 19-25, 22-25, 18-25.

landstede-13.jpg

En dus was Landstede Volleybal opnieuw in drie sets klaar. De vorige drie duels leverden een afgetekende 3-0 overwinning op, maar tegen Draisma Dynamo werd slordig spel direct afgestraft. De Apeldoornse coach Redbad Strikwerda moest het weliswaar stellen zonder enkele vaste krachten, maar van een echt gemis was geen sprake. En dat kan Landstede zich aanrekenen. “Het was helaas absoluut niet goed vanavond”, constateert Harry van den Brink. “We hebben onszelf tekort gedaan en waar dat precies aan ligt, is moeilijk te zeggen. Feit is dat ik Dynamo ook wel eens beter heb zien spelen, maar wij hebben hen niet tot het uiterste gedwongen. Zij hoefden dit keer niet eens zo goed te zijn om van ons te kunnen winnen. En dat is niet goed."

landstede-11.jpg

landstede-54.jpg

Omgaan met druk is de laatste weken een hot item binnen de Zwolse ploeg. “Eens te meer hebben we onszelf enorm veel druk opgelegd,” stelt Van den Brink, “kennelijk zijn we daar erg goed in. Met alle respect, maar tegen de wat mindere tegenstanders lukt het ons juist heel aardig om de druk bij de tegenpartij te leggen, maar tegen teams van het kaliber Dynamo leggen we die druk bij onszelf neer. Dat is niet nodig, het zorgt voor onrust en onnodig veel fouten. Er zijn bij ons enkele spelers die meer kunnen brengen, maar die laten het juist in deze duels afweten. Dat is enorm zonde, want we waren de laatste weken zo lekker bezig. We doen met deze nederlaag echt een stapje terug.”

Bron: landstedevolleybal.nl

Artikel delen: