Basketballers Landstede pakken punten in Weert

Zwolle – Een uitzonderlijk sterk en laatste kwart heeft er voor gezorgd dat Landstede Basketbal haar vijfde overwinning van het seizoen heeft geboekt. De ploeg van coach Herman van den Belt keek zaterdagavond eigenlijk de gehele wedstrijd tegen Stepco BSW tegen een achterstand aan, maar een sterk laatste kwart (9-25) bracht de Zwollenaren toch aan de winnende hand: 73-77. En dat had halverwege de wedstrijd niemand meer verwacht, toen de thuisploeg een voorsprong van bijna twintig punten had.

Ruim 35 minuten keek Landstede Basketbal zaterdag tegen een achterstand aan, maar Weert kende een inzinking van jewelste waar door de Zwollenaren gretig gebruik van werd gemaakt. De drie Amerikanen Amu Saaka, Cameron Wells en Gerald Robinson toonden zich zaterdag andermaal zeer belangrijk voor de ploeg van Herman van den Belt. Het drietal wierp zich in de slotfase van de wedstrijd op als bepalende spelers van de Zwolse ploeg. Met nog slechts 40 seconden op de klok bedroeg de achterstand drie punten, toen Saaka beide ploegen met een worp van buiten de cirkel op gelijke hoogte bracht. Twee normale scores van Wells zorgden in de absolute slotfase voor de overwinning.

Kenrick Zondervan was in Sporthal Boshoven echter de belangrijkste man bij Landstede Basketbal. De Nederlander, gevormd door vier jaar college bij de Golden Knights en Europese avonturen in Griekenland en Frankrijk, drukte zijn stempel op de wedstrijd met zeventien punten en acht rebounds. Daarmee kon hij de beste cijfers van de avond overleggen en had hij een belangrijk aandeel in de vijfde Zwolse zege. Daarmee handhaaft Landstede Basketbal zich bovenin de Dutch Basketball League, die wordt geleid door Gasterra Flames uit Groningen. Zwolle deelt de derde plaats met Nijmegen en Den Bosch.

Volgende week (zaterdag 26 november) speelt Landstede Basketbal tegen de huidige nummer twee ZZ Leiden. De wedstrijd start om 19.30 uur in het Landstede Sportcentrum!

Bron: landstedebasketbal.nl

Artikel delen: