Bekende namen op Van Eigen Bodem

Lange Frans & Baas B, Jovink & De Voederbietels, de Band Zonder Banaan (BZB) en Van Dik Hout zijn de eerste namen van bands die dit jaar op Van Eigen Bodem zullen optreden. Het enige Nederlandstalige popfestival, in 2003 gestart, vindt dit jaar plaats op 7 juli 2007, van 15.00 tot 1.00 uur. Er worden 20.000 bezoekers verwacht, die kunnen genieten van veel optredens op twee podia en theater op het terrein.

Van Eigen Bodem is op 7-7-7 groter dan ooit. Het festival verhuist naar het evenemententerrein Park De Wezenlanden in Zwolle en heeft voortaan twee in plaats van één podium, waarop ruim 15 bands optreden. Ook is het theatergedeelte op Van Eigen Bodem fors uitgebreid: ruim tien acts zullen een veelvoud aan kunst & cultuur tonen. Met de bekendmaking van de eerste namen is de aftrap naar een nieuwe editie gegeven. Lange Frans & Baas B is een rap-duo dat diverse grote hits scoorde en Van Dik Hout is met het nummer ‘Stil in mij’ nog steeds de vertolker van het beste Nederlandse lied (Radio 3FM). Jovink & De Voederbietels is bezig met een afscheidstournee. De band stopt in september 2007 met openbare optredens. Reden genoeg voor Van Eigen Bodem om de rock een mooie plek op het festival te geven. De Band Zonder Banaan stond eerder al op festivals als Lowlands; dit jaar op Van Eigen Bodem.

Van Eigen Bodem startte in 2004 kleinschalig. Ruim 3.500 bezoekers zagen optredens van onder anderen Guus Meeuwis, IsOokSchitterend en Jan Vayne. De tweede editie in 2005 verbrak meteen het eerste bezoekersaantal: zo’n 8.500 bezoekers kwamen naar Zwolle voor optredens van bijvoorbeeld Opgezwolle, Daniël Lohues & The Louisiana Bluesclub en Maud. Afgelopen jaar, 2006, trok het festival ruim 13.000 gasten. Naast optredens van The Opposities, De Jeugd van

Tegenwoordig, IOS, KUS en The Shavers zagen zij ook de hommage aan Herman Brood, een productie van Van Eigen Bodem waarbij de originele Wild Romance samen met Ellen ten Damme de rock-‘n-roll-junkie een eerbetoon brachten.

De forse groei van het aantal bezoekers noopte de organisatie tot verhuizen. Het centrum was te klein geworden voor het festival, dat ten doel heeft de rijkheid van het Nederlandstalige lied over het voetlicht te brengen. In het evenemententerrein, dat een capaciteit heeft van circa 25.000 mensen, heeft Van Eigen Bodem een locatie gevonden waar het de komende jaren kan groeien.

Van Eigen Bodem, zaterdag 7 juli 2007 van 15.00-1.00 uur, Wezenlandenpark Zwolle. Toegang gratis.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Is eindelijk opgezwolle eens NIET van de partij, hebben ze bange frans en haas b weer opgetrommeld….waarom niet meer van het kaliber postman? :-


    Maak melding

Reageer