Be Quick thuis naar geflatteerde nederlaag

Zwolle – De 0-3 uitslag van Be Quick’28 tegen NSC doet een kansloze zaterdagmiddag vermoeden, maar Be Quick speelde aanzienlijk beter dan vorige week. Helaas rolde het muntje toch weer de verkeerde kant op.

Hoopvol begint de wedstrijd in ieder geval niet voor Be Quick. Het hooggeplaatste NSC is duidelijk de bovenliggende partij in de eerste 15 minuten. Bij Be Quick echter is doelman Jos de Gram deze middag in goeden doen en hij weet zijn hok in de eerste fase van de wedstrijd schoon te houden. Na het moeizame eerste kwartier begint het bij Be Quick beter te lopen. Een belangrijk moment doet zich voor in de 19e minuut. De doorgebroken Nima Shimeri loopt alleen op de doelman af en gaat tegen de grond. “Niets aan de hand” oordeelt de scheidsrechter en NSC blijft met elf spelers op het veld. Tot de rust gebeurt er niet veel meer. Be Quick weet voorin geen vuist te maken en ook NSC krijgt in de laatste fase voor de rust geen kansen meer.

De hoop op een punt of drie punten mag Be Quick nog ongeveer vijftien minuten koesteren. In de 60e minuut maakt een omstreden penalty van NSC een eind aan de gelijke stand. Een speler van NSC neemt de bal met de hand mee en wordt vervolgens door Joram Hendriks vastgepakt. De scheidsrechter wijst echter naar de penaltystip. Richard van Schooten schiet de bal namens NSC binnen maar heeft dan ook nog eens het geluk aan zijn zijde. Doelman De Gram zit er nog met zijn handen aan. Jos de Gram: “Ik dacht echt dat ik hem had.”

Bij Be Quick is het verzet dan gebroken. In de 65e minuut wordt Wim Nijburg gebracht voor Adil Saadan, maar die kan in het restant niet aantonen dat hij een meerwaarde is ten opzichte van Saadan. Via twee doelpunten van Ridouan Tabaouni (78e en 83e minuut) wordt het zelfs nog 0-3. En daarmee gaat ook deze wedstrijd voor de roodzwarten verloren.

Over twee weken wacht de uitwedstrijd bij WVF in Westenholte dat vandaag verrassend van DTS wist te winnen.

De laatste weken kwam Be Quick regelmatig oud-trainers tegen. Bij DZC was dat Tino Stoop, bij AZSV was dat Andries Ulderink (nou ja, langs het veld, niet in de dug-out) en vandaag was dat Jerry Cooke. Cooke is van mening dat zijn ploeg verdiend heeft gewonnen: “Over de 90 minuten zijn we de terechte winnaar. We maken het onszelf nog moeilijk omdat we in het begin niet tot scoren komen. Be Quick counterde af en toe nog gevaarlijk. In de tweede helft creëren we veel minder, maar spelen we de wedstrijd toch zakelijk uit.”

Opstelling Be Quick: Jos de Gram, Tom Eerden, Joram Hendriks, Jordy Hendriks, Bram Horstman, Frank Oosterhof, Adil Saadan (65. Wim Nijburg), Thomas van den Berg, Bas Buimer, Sander Bolt, Nima Shimeri (79. Jochem Aberson).

Door Gerco Grevers

Artikel delen: