Waarschuwing voor dichte mist

Zwolle – Met uitzondering van het zuidoosten komt dichte tot zeer dichte mist voor. Lokaal is het zicht minder dan 50 m. Daar waarschuwt de KNMI zondagavond voor.

In de loop van de avond en gedurende de nacht en ochtend is er kans op gladheid door aanvriezing van de mist. Maandagochtend lost de mist plaatselijk op, maar kan lokaal nog steeds hardnekkig zijn. De ANWB zegt zondagavond dat mensen zich moeten afvragen of ze echt de weg op moeten. Op sommige plaatsen is het zicht minder dan 50 meter.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Volgens mij zetten sommige mensen hun mistachterlicht al aan op het moment dat ze het nieuwsbericht op de radio horen. Zonder eerst te kijken of het zicht wel minder dan 50 meter is! >:(

  Vanochtend naar Groningen gereden. Een beetje voor zevenen vertrokken en kwart over acht was ik in Groningen. En ik heb NERGENS minder dan 50 meter zicht gehad!

  Met name vrachtwagenchauffeurs die met hun mistachterlichten rijden vind ik teleurstellend! Ze zouden toch beter moeten weten!


  ⚠️ Meld

 2. @Plantje:
  De grens van 50 meter voor het wel of niet aan mogen van het mistachterlicht vind ik op de snelweg eerlijk gezegd te weinig.
  Heb gisteren vanuit richting Rotterdam deze kant op moeten rijden met pakweg 100 meter zicht en was juist blij dat de meesten hun mistachterlicht aan hadden ; zelfs met 90 km/u waren auto’s zonder dat licht al snel uit het zicht.


  ⚠️ Meld

 3. pakweg 100 meter zicht

  100 Meter is gemakkelijk te bepalen. Kun je het volgende hectometerpaaltje nog zien? Dan heb je 100 meter zicht.

  Waar ik me aan stoor is, dat mensen halve maatregelen nemen. Ze zetten hun mistachterlicht aan, maar houden zich niet aan de andere maatregelen die je dan moet nemen: verdubbel je afstand en halveer je snelheid. Ze gebruiken het mistachterlicht als een vrijbrief om door te crossen.

  Bovendien vind ik dat licht behoorlijk hinderlijk als je genoeg zicht hebt en iemand heeft het aan staan.

  Tenslotte: 50 meter is ECHT WEINIG! Ik denk dat heel veel mensen zich daar ook in vergissen.


  ⚠️ Meld

 4. Ik denk dat heel veel mensen zich daar ook in vergissen.

  Dat denk ik ook, gelukkig hier in Zwolle vanmorgen nog geen mistachterlichten gezien…


  ⚠️ Meld

 5. I know…ik zag ze ook rijden.

  Ik heb vanochtend een collega opgehaald en we hebben ons vanaf Beilen heerlijk samen verbaasd over de stupiditeit van de meeste automobilisten 😀


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.