Gemeenten regio Zwolle zoeken jong talent

Zwolle – Het lijkt wel de populaire RTL – talentenjacht Holland’s Got Talent. Jonge talenten die strijden om een felbegeerde positie om snel carrière te maken. Maar dit keer maakt de fantasiewereld van de glamour en glitter plaats voor de echte wereld van de gemeentelijke overheid. Anders gezegd: wel een talentenjacht, wel een droombaan maar niet een droomwereld.

Vijftien gemeenten in de regio Zwolle zoeken naar jong talent. Mensen met persoonlijkheid en passie, recent afgestudeerd op HBO- of WO niveau en met een maximum leeftijd van 26 jaar. Wie reageert voor 4 december maakt kans om als trainee van de Talentenregio op een unieke manier snel carrière te maken binnen de gemeentelijke overheid. De Talentenregio is een samenwerkingsverband tussen vijftien gemeenten uit de regio Zwolle. Bij elkaar werken er 5.000 medewerkers in de meest uiteenlopende functies. Regelmatig zijn er dus interessante vacatures en stages.

De werving en selectie wordt onder regie van Expertisecentrum Plato uitgevoerd. Na een selectieronde van dit bureau worden halverwege december speeddates georganiseerd. Een selectiecommissie van de Talentenregio selecteert de uiteindelijke trainees. De trainees kunnen rekenen op een uitdagende start van hun loopbaan. Ze worden op verschillende manieren gefaciliteerd in hun persoonlijke ontwikkeling. Zo nemen ze deel aan een opleidingsprogramma, krijgen ze coaching en dagelijkse begeleiding en worden ze ingezet op aansprekende opdrachten bij verschillende gemeenten. En wie nog steeds denkt ‘there is no business like showbusiness’, bij de gemeente werk je in een organisatie die elke dag opnieuw volop in de schijnwerpers staat.

Artikel delen:
Reactie 1
 1. -In de schijnwerpers- om te bezuinigen en van personeel af te geraken..

  Vacatures? “er zijn momenteel geen vacatures”

  Waar blijft de uitleg dat er nu ineens wel mensen mogen worden aangesteld?
  Zwolle loopt over van boventallig gesteld personeel en moet miljoenen bezuinigen?

  Dit verhaal is inmiddels in korte tijd al twee keer onder de aandacht gebracht, maar wie legt even uit dat Zwolle van mensen af moet én kennelijk toch veelbelovende banen worden beloofd?

  De logica ontbreekt.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.