Isala deelnemer Dag van de Plastische Chirurgie

Zwolle – Op vrijdag 25 november is de eerste landelijke Dag van de Plastische Chirurgie. Ook de plastisch chirurgen van de Isala klinieken openen op locatie Sophia hun deuren. Zij laten het publiek kennismaken met de vele facetten van het vak. Het programma begint om 13.45 uur en eindigt om 16.15 uur. Het motto is: plastische chirurgie van top tot teen. De plastisch chirurgen laten graag zien dat hun vak méér is dan cosmetische chirurgie. Daarom besteden ze op deze dag aandacht aan handchirurgie, borstreconstructie en schisis (hazenlip). Stuk voor stuk hooggespecialiseerde behandelingen in Zwolle.

De plastisch chirurgen van Isala geven lezingen over borstreconstructie en de behandeling van schisis (ook wel hazenlip genoemd). Bezoekers kunnen ook deelnemen aan een hechtles om te ervaren hoe het is om zeer precies te hechten onder een microscoop. Daarnaast krijgen bezoekers een rondleiding door de therapieruimte van het grootste handencentrum van Nederland. Hier werken plastisch chirurgen, handtherapeuten en revalidatieartsen samen aan het herstel van pols- en handletsels.

De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) organiseert deze landelijke dag. Plastisch chirurgen in het hele land laten het publiek op interactieve wijze kennis maken met de breedte van het vak en de vele gezichten van plastische chirurgie. Er is speciale aandacht voor hand- en polsletsels, grote trauma’s, plastische chirurgie bij huidkanker, borstreconstructies bij borstkanker, en complexe hoofd-hals chirurgie zoals het maken van een nieuwe kaak van een kuitbeen of een tong van huid van de arm. Verder is er uiteraard aandacht voor esthetische chirurgie en brandwondenchirurgie.\

Meer informatie: www.isala.nl/plastischechirurgie

Artikel delen: