SportService Zwolle zet verenigingsmonitor in

Zwolle – SportService Zwolle ondervraagt deze maand, in opdracht van de gemeente Zwolle, alle Zwolse sportverenigingen over de huidige stand van zaken. Dit gebeurt aan de hand van de digitale verenigingsmonitor, een uitgebreide vragenlijst waarmee het sportieve verenigingsleven in Zwolle in kaart wordt gebracht. Om objectiviteit te waarborgen heeft SportService Zwolle het onderzoeksbureau Kennispraktijk opdracht gegeven de verenigingsmonitor af te nemen.

Het doel van de verenigingsmonitor is een beeld te krijgen van de stand van zaken bij de Zwolse sportverenigingen, hoe zij de toekomst zien en welke ondersteuningsbehoefte bestaat om hun toekomstperspectief te realiseren. Naar aanleiding van de verenigingsmonitoren die in 2004 en 2008 zijn uitgevoerd heeft SportService Zwolle haar ondersteuningsaanbod doorontwikkeld. Zo is naar aanleiding van het onderzoek in 2008 de ‘Kennisbank verenigingszaken’ en ‘Nieuwsbrief verenigingszaken’ ontwikkeld, zijn verschillende trainingen, workshops en thema-avonden georganiseerd en zijn specifieke ondersteuningsthema’s vastgesteld waarop de Zwolse sportverenigingen worden ondersteund.

De verenigingsmonitor wordt eens in de vier jaar ingezet door SportService Zwolle. De contactpersonen van de Zwolse sportverenigingen hebben inmiddels een e-mail gekregen met een link naar de digitale vragenlijst. Omdat SportService Zwolle veel waarde hecht aan de input van de verenigingen en waardering heeft voor de tijdsinvestering wordt onder de verenigingen die de vragenlijst volledig en voor 2 december 2011 invullen een sportief cadeau verloot. Een cadeau dat aansluit bij de wens van de vereniging, ter waarde van 250 euro. De uitkomsten van de verenigingsmonitor worden begin volgend kalenderjaar aan de Zwolse sportverenigingen gepresenteerd.

Artikel delen: