Interakt Contour opent AC in Aa-landen

Zwolle – Op 1 december 2011 is de officiële opening van het Activiteitencentrum van Interakt Contour aan de Rijnlaan, dat in de zomer is verhuisd van wijkcentrum Zwolle-Zuid (‘de Pol’) naar de Aa-landen. Wethouder Dannenberg verricht de openingshandeling.

Met een verscheidenheid van specialisten in huis biedt Activiteitencentrum (AC) Rijnlaan verschillende mogelijkheden van dagbesteding aan; zoals computeractiviteiten, workshops tekenen/schilderen, verschillende creatieve activiteiten, leren koken, gebruik leren maken van hulpmiddelen, werken in onze bakkerij en deelnemen aan een sport- en bewegingsprogramma. De cliënten hebben de leeftijd vanaf 18 jaar en ouder, en komen niet meer in aanmerking voor een betaalde baan. Er is bewust gekozen voor een pand in Zwolle Noord. Met een bestaand activiteitencentrum in Zwolle Zuid (AC de Trommel) wordt een mooie spreiding van activiteitencentra in Zwolle bewerkstelligd. Uitgangspunt van InteraktContour is dagbesteding zo dicht mogelijk bij huis bieden.

Afasiecentrum

AC Rijnlaan maakt onderdeel uit van afasiecentrum Zwolle e.o. Er wordt professionele ondersteuning aan mensen met afasie geboden. Door te trainen, kunnen de beperkingen verminderd worden en leren mensen de resterende communicatiemogelijkheden optimaal te benutten.

Over InteraktContour

InteraktContour biedt via haar activiteitencentra zinvolle dagbesteding aan mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en/of een lichamelijke beperking. Samen mogelijkheden benutten is het motto. Hierdoor kunnen ook mensen met een beperking blijven deelnemen aan de samenleving. Naast dagbesteding biedt InteraktContour ook begeleiding bij de mensen thuis en 24-uurs zorg.

Informatie

Voor vragen over AC Rijnlaan kunt u terecht bij Melanie Leegwater (locatiemanager) via 038-4652193. Informatie is ook te vinden op www.interaktcontour.nl/rijnlaan.

Artikel delen: