Loes Gunnewijk start project Talentvol Schoolbezoek

Zwolle – De Zwolse wielrenster Loes Gunnewijk heeft maandag de aftrap gedaan van het project Talentvol Schoolbezoek. Dit project wordt door Topsport Overijssel georganiseerd en bestaat uit een serie clinics die door topsporters gegeven worden. De clinics vinden plaats op een aantal basisscholen in de gemeenten Zwolle, Kampen, Steenwijkerland en Raalte.

loesgunnewijk.jpg

De clinics worden gegeven aan de groepen 7 of 8 en duren ongeveer twee uur. Topsport Overijssel hoopt hiermee basisschoolleerlingen te inspireren tot een gezonde leefstijl waarin voldoende beweging een prominente rol heeft. Door de clinics maken ze op een leuke manier kennis met verschillende sporten. Loes Gunnewijk trapte maandag af met een wielrenclinic op KBS Esmoreit in Luttenberg. Binnenkort zullen andere topsporters haar voorbeeld volgen op andere scholen. Loes is begonnen met een korte presentatie, waarbij de leerlingen van Esmoreit onder andere haar wielrenfiets en kampioensshirt konden bewonderen. Tot slot zijn ze op de fiets gestapt en heeft Loes hen de kneepjes van het wielrenvak geleerd.

Naast het inspireren en beïnvloeden van de leerlingen, helpen de clinics de topsporters ook om zich te ontwikkelen in het lesgeven en presenteren. Daarnaast wordt zo een verbinding gelegd tussen breedtesport en topsport. Behalve wielrennen zullen ook skeeler-, voetbal-, volleybal- en korfbalclinics gegeven worden.

Artikel delen: