Streetview Zwolle moet snelheid afremmen

Zwolle – Vanaf maandag zijn kunstenaars Claire Mumford en Tiemen Voorhorst bezig met het plaatsen van twee verkeersplateaus in de Pieter Steijnstraat. Het nieuwe verkeers- veiligheidsproject heeft de naam Streetview gekregen.

streetview.jpg
Eigen foto

Te hoge snelheid van auto’s in de Pieter Steijnstraat is al langer een probleem. Om snelheidsproblemen aan te pakken worden vaak drempels of wegversmallingen geplaatst, maar  de Gemeente Zwolle wilde graag deze kans grijpen om iets unieks neer te zetten in de straat. Daarom zijn Travers Welzijn en Kunstencentrum Muzerie, coördinator van Sociaal Artistieke Projecten (SAP) in Diezerpoort, benaderd. Kunstenaars Claire Mumford en Tiemen Voorhorst hebben vervolgens het kunstproject “Streetview” ontwikkeld. Er zijn een aantal thematisch verbonden workshops gehouden met kinderen uit de buurt, om bewoners te betrekken bij het proces. Hieruit zijn een aantal schetsontwerpen ontwikkeld voor verkeersplateaus van 8 x 8 meter.

Twee verkeersplateaus

Afbeeldingen zullen op twee plekken met gekleurde klinkers in de wegdek worden gelegd. Dit wordt gedaan door de kunstenaars zelf, o.l.v. een stratenmaker. Er is expres gekozen voor een beeld uit de natuur; de natuur die normaal gesproken ruimte moet maken voor het verkeer, eist nu aandacht op in het verkeer. Deze plateaus worden verhoogd, zodat het geheel als snelheidsdrempel functioneert.

Planning

De werkzaamheden duren naar verwachting ruim 2 weken. De straat zal in deze periode steeds voor een deel afgezet worden. Na afloop van het project zal in de straat een feestelijke opening worden georganiseerd!

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Hartstikke fijn dat er drempels komen in de Pieter Steijnstraat, maar nog fijner zou het zijn als wij als bewoners hiervan op de hoogte werden gebracht.

  Afgelopen woensdagavond kwam ik thuis (na een hele lange en drukke dag) kon ik niet meer doorrijden. Stond nergens aangegeven. Ik moet al tig omwegen rijden in verband met alle wegwerkzaamheden overal en dan ook nog eens hier in de straat. Als de gemeente nou even de moeite had genomen om een brief te sturen naar de buurtbewoners hier, dan hadden we er rekening mee kunnen houden.


  ⚠️ Meld

 2. Hallo Inge, heel begrijpelijke reactie, echter zal de gemeente verwijzen naar het huis aan huis blad de Peperbus, waar alle werkzaamheden aan de weg wordt gepubliceerd. Zou fijn zijn wanneer tijdig bij de uitvalswegen een aankondiging was geplaatst. Ik maak op uit jouw reactie, en vul in, dat dit niet gedaan is.


  ⚠️ Meld

 3. @Nathalie Waarschijnlijk zal het in de Peperbus hebben gestaan, maar ik heb niet de tijd om al die dingen doorlezen.

  Wat betreft jouw tweede opmerking. Het zou inderdaad fijn zijn dat er tijdig een aankondiging was geweest bij de uitvalswegen, maar zelfs die staan er (nog steeds) niet…..

  En het lastige is gewoon dat we niet via de Meppelerstraatweg de wijk uit konden rijden, maar dit dus via de Hogenampsweg moesten doen (richting snelweg/Ceintuurbaan). Je moet nu dus via een smalle straat waar je elkaar niet kunt passeren (= langs elkaar heen rijden) als je elkaar tegemoet komt.

  Met andere woorden, niet handig gepland allemaal………


  ⚠️ Meld

 4. Vanaf maandag zijn kunstenaars Claire Mumford en Tiemen Voorhorst bezig met het plaatsen van twee verkeersplateaus in de Pieter Steijnstraat.

  Twee?
  Waarom niet gewoon twee drempels plaatsen, weg 1 a 2 dagen afsluiten en klaar.
  Niemand (behalve de gemeente) staat toch te wachten op deze verspilling.  ⚠️ Meld

 5. Bericht door Marrianne, op 21 november 2011 om 20:16
  Mooi zeg! Mag hier ook wel in de straat!

  Kom maar halen, wel gewone steentjes voor in de plaats leggen.
  😉


  ⚠️ Meld

 6. We zijn er ook achter waar de 2e drempel komt te liggen. 10 meter voor die andere. Weer de weg afgesloten en weer geen bericht van de gemeente. Maar bij het begin van de ps staan wel (eindelijk) borden.
  Uiteraard maar aan 1 kant, maar het lijkt erop.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.