Zwolse waardering voor jonge vrijwilligers

Zwolle – Zwolle is trots op de kandidaten voor Jong Goud 2011. Jong Goud Zwolle is een onderscheiding voor Zwolse jongeren die zich vrijwillig inzetten voor de stad. Deze jongeren verdienen erkenning voor hun inzet. Burgemeester Henk Jan Meijer, voorzitter van de Jong Goud jury, reikt de onderscheidingen uit op zaterdagmiddag 26 november 2011 tijdens een speciale bijeenkomst in Manege ’t Hoefijzer aan de Hollewandsweg 15b. De manege komt op deze manier na de brand op een positieve manier in het nieuws.

Dit jaar vindt de derde editie van Jong Goud Zwolle plaats. Er zijn twee aanvragen gedaan: een groepsaanvraag en een individuele aanvraag. Beide aanvragen zijn door de jury gehonoreerd. Dat betekent dat in totaal tien jongeren in de leeftijd van 13 tot 18 jaar Jong Goud krijgen. Deze jongeren zetten zich op verschillende fronten vrijwillig voor de samenleving in. Zij hebben daarom een voorbeeldfunctie voor leeftijdsgenoten. Hun inzet varieert van het werken aan betere voorzieningen en meer activiteiten voor jongeren in de eigen woonwijk tot het ondersteunen van mensen in het uitoefenen van hun hobby.

Feestelijke uitreiking

De jongeren krijgen tijdens de bijeenkomst door Henk Jan Meijer de Jong Goud onderscheiding opgespeld. Daar hoort ook een oorkonde bij waarin de persoonlijke verdiensten staan vermeld. De jury van Jong Goud Zwolle bestaat uit voorzitter Henk Jan Meijer, twee jongeren die respectievelijk in 2009 en 2010 met Jong Goud zijn onderscheiden en vertegenwoordigers van het basis- en voortgezet onderwijs, de gemeenteraad en de Vrijwilligerscentrale Zwolle. Tijdens de feestelijke bijeenkomst met familie en vrienden van de jongeren stellen de juryleden de winnaars van Jong Goud vragen om daarmee extra aandacht te vragen voor hun inzet.

Artikel delen: