Nieuwe dienstregeling Syntus Overijssel

Zwolle – Met ingang van 11 december rijden de bussen van Syntus Overijssel volgens een nieuwe dienstregeling. De aanpassingen moeten leiden tot een betere betrouwbaarheid en punctualiteit in de dienstverlening en betere aansluitingen op OV-knooppunten. De meest belangrijke wijzigingen worden doorgevoerd op de stadslijnen in Deventer en Zwolle.

Lijn 1 Zwolle, Station – Stadshagen. Deze lijn zal op weekdagen in de ochtend- en middagspits acht keer per uur gaan rijden, dus twee keer zo vaak als voorheen. De bus rijdt vier maal per uur via de halte Burgemeester Roelenweg. Op zon- en feestdagen vertrekt de eerste bus uit Stadshagen om 8.11 uur in plaats van om 9.11 uur. Deze wijziging is tot stand gekomen n.a.v. een ingediende wens bij ‘Reiziger aan het stuur’ en wordt uitgevoerd als een pilot gedurende één jaar. (‘Reiziger aan het stuur’ is een unieke formule van Syntus waarbij reizigers hun verbeterwens met betrekking tot het openbaar vervoer kunnen indienen op de speciale website www.reizigeraanhetstuur.nl ).

Lijn 2 en 4 Zwolle, Ittersumerbroek – Station

Op zondag komen deze lijnen eerder aan op het station. Lijn 2 komt drie minuten eerder aan en lijn 4 één minuut eerder.

Lijn 9 Zwolle, Station – Deltion Campus

Lijn 9 zal op weekdagen in de ochtend- en middagspits acht keer per uur rijden in plaats van twaalf keer per uur. Toch blijft er iedere vijf minuten een bus rijden naar de Deltion Campus, omdat lijn 1 vaker gaat rijden. Daarnaast blijven we op piekmomenten versterking inzetten. Lijn 9 rijdt niet meer langs de halte Burgemeester Roelenweg.

Busstation Zwolle

De perronindeling op het busstation wordt gewijzigd. De wijzigingen hebben als voordeel dat er een betere doorstroming plaatsvindt van de bussen waardoor er minder vertragingen ontstaan. Reizigers van lijn 2,3 en 4 moeten rekening houden met een verschillend aankomst- en vertrekperron.

De complete nieuwe dienstregeling is te vinden op www.syntusoverijssel.nl.

Artikel delen: