Epische rockformatie The Boxer Rebellion naar Hedon

Zwolle – Na een uitgebreide tour door de Verenigde Staten reist de Epische Rockformatie The Boxer Rebellion af naar Nederland voor een korte clubtour. Zondag 4 december doen de Britten Zwols poppodium Hedon aan voor een optreden. Met iTunes-hit Evacuate wist de band zich wereldwijd in de kijker te spelen, met het derde studioalbum The Cold Still zetten de mannen het succesverhaal voort.

The Boxer Rebellion behoort zeker tot de meest hardwerkende bands van de afgelopen jaren. Hoewel de band al in 2001 werd opgericht en kort na de release van hun zelfgetitelde EP op tour ging met grootheden als The Killers bleef het door omstandigheden lange tijd rustig rondom de band. Pas toen tweede album Union in 2009 op iTunes werd uitgebracht en Evacuate door iTunes verkozen werd tot single van de week en daarmee wereldwijd een week lang gratis te downloaden was werden velen verrast en overtuigd van de kracht van de band. Een jaar later werd The Boxer Rebellion gevraagd de soundtrack te doen voor de film Going The Distance, waarvan de Youtube-hit If You Run afkomstig is.

Met als laatste wapenfeit The Cold Still beschikt de band alweer over drie studioalbums, welke allen in eigen beheer zijn opgenomen onder het eigen Absentee Recordings. Op The Cold Still slaan de Britten weliswaar geen compleet nieuwe weg in, wel worden de kwaliteiten van de band nog eens onderstreept. Het werk biedt hier en daar meer ruimte voor de krachtige stem van Nathan Nicholson wat prima tot zijn recht komt zoals bijvoorbeeld op het meer ingetogen Caught By The Light. De rauwe uptempo single Step Out Of The Car geeft gehoor aan fans van het eerste uur met de ijzersterke epische rock waar The Boxer Rebellion de afgelopen jaren zoveel liefhebbers heeft weten te overtuigen.

The Boxer Rebellion

Support: TIGER PILOTS

Locatie : Poppodium Hedon, Zwolle

Wanneer : Zondag 4 december

Open : 20:00 uur

Aanvang : 21:00 uur

Entree : € 15,00 (excl. € 1,- servicekosten)

Kaarten zijn te bestellen via www.hedon-zwolle.nl, of te koop bij Plato en VVV te Zwolle.

Artikel delen: