Zwolle loopt voor 3FM Serious Request

Zwolle – Zwolle komt op dinsdag 20 december in beweging voor 3FM Serious Request. Door hard te lopen of te wandelen voor de sponsoractie Meters voor mama’s kan jong en oud geld inzamelen voor het Rode Kruis. De loopronde in Zwolle is 1750 meter en start en finisht op het Rodetorenplein. Lopers kunnen tussen 10.00 en 19.30 uur zoveel ronden op hun naam zetten als gewenst. Elke meter telt! Om deel te kunnen nemen is inschrijven noodzakelijk. De actie is onderdeel van een landelijke stedenestafette.

metersvoormamma.jpg

De Meters voor mama’s-estafette vindt plaats van 18 tot en met 24 december, de actieweek van 3FM Serious Request. De estafette start in Leiden en gaat via Haarlem, Zwolle, Enschede, Apeldoorn en Rotterdam weer terug naar het Glazen Huis in Leiden. De steden worden aan elkaar verbonden door een nachtloop en duurt daardoor 6 x 24 uur. De estafette overdag is geschikt voor iedereen (vanaf vier jaar) met weinig of veel conditie. In de nacht wordt gelopen door teams van zeer geoefende lopers. Deelnemers kunnen geld inzamelen door zich te laten sponsoren door familie en vrienden. De inschrijving en de werving van sponsors verlopen via www.metersvoormamas.nl.

Loop ook mee op 20 december

De landelijke stedenestafette start in Leiden op 18 december. Een nachtploeg vanuit Haarlem komt na een parcours van 138 kilometer in de ochtend van 20 december aan op het Rodetorenplein in Zwolle. Hier wordt het stokje overgegeven aan de stad Zwolle, en kan iedereen op deze dag in beweging komen voor het goede doel. Meters voor mama’s begint om 10.00 uur en eindigt om 19.30 uur. Dan wordt ook het estafettestokje doorgegeven aan de volgende loopploeg die het stokje naar Enschede brengt. Het feestelijke programma van 3FM Serious Request start om 17.00 uur op het Rodetorenplein.

Zilveren Kruis Achmea is hoofdpartner van 3FM Serious Request. Het Glazen Huis staat dit jaar van 18 tot en met 24 december op de Beestenmarkt in Leiden. Dit jaar wordt er geld ingezameld voor moeders die geraakt zijn door oorlog.

Zilveren Kruis zet zich in voor de bevordering van de gezondheid onder de Nederlandse bevolking. De totale opbrengst van de Meters voor mama’s-actie gaat rechtstreeks naar het Rode Kruis.

Artikel delen: