Rotonde op kruising Rechterland en Boerendanserdijk

Zwolle – Met een aantal maatregelen rond de Boerendanserdijk en het Rechterland vergroot de gemeente de recreatiewaarde en de (regionale) bereikbaarheid van het gebied. Komend jaar wordt langs het Rechterland aan de zijde van de Westerveldse Aa een vrijliggend fietspad (twee richtingen) aangelegd.  In 2013 wordt ook een rotonde gerealiseerd op het kruispunt van Rechterland en de Boerendanserdijk. Bovendien wordt een nieuw gedeelte van de beek de Westerveldse Aa gereconstrueerd. Door te kiezen voor een gecombineerde aanpak van de werkzaamheden verwacht de gemeente de gehele klus efficiënter en met zo min mogelijk overlast te kunnen klaren.

22-11-2011_rotonde_boerendanserdijk-rechterland_1.jpg

De werkzaamheden sluiten aan op de aanpassingen die afgelopen jaren in dit deel van de stad zijn gedaan. Tussen de Boerendanserdijk, bij bedrijventerrein de Vrolijkheid, en bedrijventerrein Oosterenk is in 2010 al een nieuw fietspad opgeleverd, het Westerveldse Aa- pad. Met het nieuwe deel dat komend jaar wordt gerealiseerd ontstaat een directe, aaneengesloten route tussen de regio, de bedrijventerreinen en andere delen van Zwolle – waaronder de binnenstad. Met name de functie van het fietspad voor zorgt fietsers uit de regio Zwolle heeft spreekt provinciehoofdstad Zwolle en de provincie Overijssel aan. Onder meer (jonge) fietsers uit Staphorst en Zwartewaterland kunnen straks via een veilige en aangesloten route naar bijvoorbeeld (onderwijs)instellingen en sportvoorzieningen.

22-11-2011_rotonde_boerendanserdijk-rechterland_2.jpg

22-11-2011_rotonde_boerendanserdijk-rechterland_3.jpg

Meer bezoekers

Het gebied rond het Rechterland zal de komende jaren aanzienlijk meer bezoekers trekken vanwege de komst van het nieuwe Zwolse zwembad, vanwege de aanwezigheid van de topsporthal van Landstede en vanwege de herontwikkeling van het bedrijventerrein.

Er zijn concrete plannen voor een grote vrijetijdsvoorziening op de Vrolijkheid.

Doortrekking

De revitalisering van de Westerveldse Aa heeft de afgelopen jaren meer en meer vorm gekregen. De doortrekking van de gereconstrueerde beek onder de Boerendanserdijk en de Nieuwe Vecht door richting Rechterland en de Kranenburgweg is de volgende stap in de natuurontwikkeling op deze locatie. Hierbij werken gemeente en waterschap Groot Salland nauw samen.

Het voornemen is om op termijn de reconstructie van de Westerveldse Aa door te trekken onder de snelweg A28 door, richting de wijk Aa-landen. Door middel van faunapassages kunnen (kleinere) dieren dan ongehinderd hun weg vinden tussen de verschillende delen van de stad.

Negen ton

Het collegevoorstel, waarover de gemeenteraad zich binnenkort buigt, vergt een investering van negen ton. Zowel de gemeente als de provincie Overijssel financieren dat. Los daarvan investeert het Waterschap Groot Salland in de aanleg van een sifon (een wateronderdoorgang) bij de Nieuwe Vecht en draagt het waterschap bij aan de baggerwerkzaamheden in de Westerveldse Aa.

De gemeente wil zo snel mogelijk met de uitvoering van het project beginnen.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Kan dan misschien het fietspad langs de Boerendanserdijk aangepakt worden. Een paar jaar geleden helemaal opnieuw geasfalteerd en nu overal klinkerstoken en bij de Boerendans een enorm lang stuk met klinkers.

  Dat kon toch ook anders


  ⚠️ Meld

 2. En als er dan met het fietspad aan de Boerendanserdijk wat gedaan wordt, pak dan meteen de fietsoversteekplaats aan aub! Er staat nu, zoals te zien is op foto 2, een fietser te wachten om over te steken, vanmiddag stonder er vijf fietsers te wachten, op…. je raad het al, het fietspad! Het kan niet anders dat weet ik en verwijt deze fietsers dan ook niets,maar wel de bedenkers van deze “constructie”. Er is mi niet is nagedacht over deze plek, het is gevaarlijk voor de wachtende fietsers en de fietsers van en naar de stad.


  ⚠️ Meld

 3. Jaren geleden waren er plannen om rechterland door te trekken naar de heinoseweg , door de weiland langs sophia ziekenhuis , deze plannen zijn nooit uitgevoerd , nu is het rechterland een mooie brede weg , waar je het gas pendaal goed in kan trappen , helaas .Maak van deze weg een 30 km weg met aan beide kanten een fietspad , straks ook veilig voor de kinderen die naar het nieuwe zwembad gaan . Op foto 3 zie ik een vrachtwagen dagelijks rijden er meer dan 100 vrachtwagens vanaf de hessenpoort naar de marslanden ( distrubitie centrum AH ) , deze kruising is niet gemaakt voor die grote vrachtauto,s . word nu gebruikt als sluip route .


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.