Kerstconcert “Warming-up for Christmas”

Zwolle – Kort nadat Sint het land heeft verlaten organiseert het Overdagkoor Zwolle een concert met een zeer gevarieerd programma van klassieke en popmuziek. “Warming-up for Christmas” is een concert waarmee u met een romantisch programma langzaam wordt meegevoerd in de kerstsfeer.

Het concert opent met 3 nocturnes van Mozart voor koor en orkest. Daarna volgen een aantal bekende nummers zoals bijvoorbeeld Dream a little dream of me (Mamas&Papas) en Avond (Boudewijn de Groot). Avond is rond de kerst altijd erg populair en eindigt vaak hoog in de top2000 die elk jaar opnieuw wordt samengesteld. Tenslotte eindigt het eerste deel van het concert weer met klassieke muziek, te weten het Gloria van Vivaldi (deel 1). Na de pauze komt de kerstmuziek aan bod. Jan de Roos opent met de bijzonder virtuoze orgelsolo: Variation sur un Noel van M. Dupré. Prachtige Franse romantische muziek waarin alle klanksferen die het orgel bezit goed tot uiting komen. Inmiddels is de kerstsfeer voelbaar in de zaal aanwezig en zijn we klaar voor een aantal bekende Christmas Carols. Iedereen kent ze wel, al was het alleen omdat ze rond de kerst overal op straat en in winkels te horen zijn. Toch zijn de Carols tijdens dit concert een nieuwe beleving omdat ze deels zijn bewerkt voor koor, symfonieorkest en orgel.

Het bekende Away in a Manger begint nu heel intiem met zachte strijkers en een hartverwarmende fagot solo. Daarnaast klinkt het Adeste Fidelis juist weer groots door de overweldigende klank van koor, orkest en orgel allemaal op maximaal volume. In het kerstdeel van het concert mag natuurlijk het bekende Hallelujah koor uit de Messiah van Handel ook niet ontbreken. Het concert sluit af met een bewerking van de carol Once in Royal Davids city. Hierbij mag u zelf deel uitmaken van het concert door uit volle borst mee te zingen. Als het concert is afgelopen bent u helemaal warm voor de kerst. De vele bekende melodieën zullen op uw reis terug naar huis met u meegaan. “Warming up for Christmas” is vanwege het brede programma en de bijzondere uitvoering ervan laagdrempelig en toch een indrukwekkende belevenis. U bent van harte welkom!

Het Overdagkoor Zwolle is ruim 5 jaar geleden opgericht. Het koor bestaat uit 40 leden en zal voor dit concert worden aangevuld met zangers uit andere overdagkoren. In totaal zal er ongeveer een koor van 80 mensen op het podium staan. Het overdagkoor zingt zowel klassieke- als popmuziek en dat komt in dit concert ook tot uiting. Het Zwols Symfonie Orkest is een goed amateurorkest bestaande uit strijkers, hout- en koperblazers en pauken. De organist/pianist Jan de Roos is een veelgevraagd begeleider bij diverse bekende koren. Hij heeft zowel hoofdvak Orgel als Piano gestudeerd en concerteert regelmatig in het hele land. Dirigent Hans van der Weijde is de oprichter van de overdagkoren. Hij heeft alle stukken voor dit concert gearrangeerd voor koor, orkest en orgel. Meer informatie en het volledige programma ( inclusief luistervoorbeelden) vind u op de website van het overdagkoor. U kunt daar ook kaarten reserveren voor het concert. www.overdagkoor.nl.

Het concert “Warming-up for Christmas” wordt gegeven door:

– Het Overdagkoor Zwolle

– Het Zwols Symfonie Orkest

– Organist Jan de Roos.

Algehele artistieke leiding: Hans van der Weijde.

Tijdstip: Donderdag 8 december aanvang 20.30 uur.

Locatie: Dominicanen Kerk. Entree: €20,–

Programma o.a.: delen uit Gloria (Vivaldi), Messiah (Handel) en Avond ( B. de Groot).

Artikel delen: