Plan voor muurschildering in Van Karnebeektunnel

Zwolle – Dit jaar kunnen Zwollenaren, in plaats van het wijkbudget, gebruik maken van het Stadsbudget. Een aantal indieners willen van de Van Karnebeektunnel een vriendelijker doorgang maken door middel van een muurschildering. Met het thema stadsaanzichten van de stad Zwolle lijkt het de indieners zeer toepasselijk om verschillende bekende gebouwen, plattegronden, historische of niet historische gebeurtenissen in de omringende wijken in de muurschildering te verwerken. Het wapen van Zwolle mag hierin dan niet ontbreken.

zijkant_muurschildering.jpg
Eigen Artist Impression

De initiatiefnemers zijn van mening dat tunnels tegenwoordig nou niet het meest veilige en vriendelijke uitstraling hebben. Hiervoor hebben zij als oplossing een muurschildering, die de uitstraling van deze tunnel vrolijker en veiliger zou moeten maken. Ook denken de indieners van dit plan, dat naar aanleidingg van een muurschildering in de Van Karnebeektunnel het illegaal aanbrengen van vandalistische graffiti een stop toe te brengen is. De plannenmakers willen dat de berijders (van fietsen/scooters) en de voetgangers van de Van Karnebeektunnel een informatieve en vermakelijke en veilige doorgang krijgen door deze tunnel. Hierom zullen wij dus ook opdracht geven aan de kunstenaar om zo mogelijk vriendelijke, heldere en vrolijke kleuren te gebruiken.

De indieners van het plan voor een muurschuildering in de Van Karnebeektunnel zullen in de aankomende weken aan de slag gaan om het ontwerp verder uit te werken om een zo goed en realistisch beeld te schetsen hoe het resultaat moet gaan worden. Het lijkt de initiatiefnemers ook erg mooi, als de mensen die deze tunnel passeren ook een toevoegende waarde hebben. Hierin kunnen verkeersdeelnemers de indieners ook aanvullen met wat zij e.v.t. op deze muur zouden willen. Of dat ze kunnen kiezen uit een drietal ontwerpen. Betrokkenheid voor de Zwollenaren voor de uitvoering van deze schildering is voor de plannenmakers erg belangrijk.

Artikel delen:
Reacties 38
 1. Dit is eerder symptoombestrijding dan het daadwerkelijke probleem aanpakken. Waarom wordt dáár nu niet eens wat aangedaan.

  De gemeente zegt op alles te moeten bezuinigen, waarom dan niet op zo’n plan v/h beschilderen van de Van Karnebeektunnel? Raar.

  Beleidsmakers en politici van Zwolle, dit is een oproep aan u allen: 😮

  Problemen aangaande veiligheid moeten worden AANGEPAKT én OPGELOST. Een schildering draagt daar m.i. weinig aan bij.

  Besteed het geld dat voor zo’n project gereserveerd is liever voor de daadwerkelijke aanpak van het probleem. Dan los je pas daadwerkelijk iets op.  ⚠️ Meld

 2. Hans ik ben van mening, dat het gevoel van veiligheid ook onstaat vanuit het aandacht geven aan een plek. Waardoor passanten de ruimte meer gaan waarderen, en er trots op kunnen zijn. Tuurlijk los je niet de incidentele gevallen van onveiligheid op, dat zal nooit lukken. Maar met een positieve impuls als het stadsbudget, kan je wel die aandacht geven die de tunnel nodig heeft. Laat maar zien hoe mooi zwolle is, met al haar iconen..ik ben benieuwd. Mvg Henk


  ⚠️ Meld

 3. ben het helemaal met henk eens! ik ga er zeker weten op stemmen, die tunnel had tig jaar geleden al zoon muurschildering moeten krijgen!

  zet het hem op initiatief nemers


  ⚠️ Meld

 4. – Editted –

  Wij stemmen zeker niet op deze persoon en wij vragen jullie dat ook niet te doen…
  Iedereen is het geld met prachtige doeleinden gegund, zelfs andere mensen die een dergelijke schildering zouden maken…


  ⚠️ Meld

 5. @Wij zijn tegen de muur, dat is een heftige beschuldiging. Lijkt mij beter om daar de initiatiefnemers van het wijkbudget, de gemeente hiervan op de hoogte kunt stellen. Lijkt mij toch dat wanneer je één van de budgetten wint er een financiële verantwoording tegen over staat.


  ⚠️ Meld

 6. Hmmmz lijkt wel of WZ vriendjespolitiek bedrijft hier…Wij zullen zeker de gemeente eens navragen!

  ===========

  Als je iets of iemand zomaar beschuldigt dan kan de redactie dat volgens de spelregels die hier gelden niet accepteren. Vandaar dat uw eerdere bericht aangepast is.


  ⚠️ Meld

 7. Het is heel mooi zo,n beschildering maar hij moet daarna wel heel goed gecoat worden met een transparante antigrafitti laag zodat eventuele graffiti die ze er overheen spuiten er gelijk weer af kan


  ⚠️ Meld

 8. Mooie muurschildering, vind hem echt mooi!! Sowieso dat jullie hem krijgen! Ik vind deze manier van graffiti beter en knapper dan allemaal van die chappies die op een mooie manier hun naam op een muur kunnen zetten, hier zit veel cultuur in! Echt mooi!

  SayWhat(Tjerk)


  ⚠️ Meld

 9. Wapen van Zwolle? Ik zie het logo van FC Zwolle. Dat is heel wat anders. En als dat logo er in komt, dan ook de logo’s van tig andere sportclubs!

  Ik zeg het echte wapen, niet dat logo van een commerciele partij. Leuk voor alle andere ondernemers van Zwolle die niet die gratis reclame krijgen.


  ⚠️ Meld

 10. ANti-muur, kent “deze persoon”kennelijk,en vind het kennelijk nodig z’n z’n/ haar grieven hier op de weblog te spuien. speelt daarbij het spelletje niet netjes,…op de man en niet op de bal, en spreekt daarbij in meervoud ook nog..? er komen daarbij 3 dingen in mij op : 1)Anti zoekt naarstig naar bijval.( want weet dattie fout zit)2)durft niet uitzichzelf te spreken, dus is eigenlijk een nobody…3)heeft ’n imagenairy friend?
  Oolk heeftie de insteek van dit alles totaal niet begrepen, er wordt gevraagd te stemmen voor een idee, niet om tegen teen van de ideen te stemmen…
  dat Anti tegen is, is prima, maar wie intresseert zich daar nu werkelijk voor?Als ik ergens tegen ben, heb ik daar een reden voor meestal,… Antie geeft die echter niet, omdat ie die waarschijnlijk niet écht heeft.
  Komt er gewoon op neer dat hier de pot hard bezig is de ketel zwart te maken, en ik ben van mening dat dit infantiele berichtjer dan ook helemaal niets toevoeg eerder afbreuk doet aan d Weblog en hier derhalve niet thuishoort!!!
  REDACTIE, DOE JE WERK!


  ⚠️ Meld

 11. tóg bedankt nog Antimuur,… ik ken jou niet( en laat dat maar zo)
  ik kenook ken ik “deze persoon niet, maar als ik ‘m zou willen leren kennen, wil ik dat niet bevoordeeld doen!


  ⚠️ Meld

 12. *kuch*

  Met het thema stadsaanzichten van de stad Zwolle lijkt het de indieners zeer toepasselijk om verschillende bekende gebouwen, plattegronden, historische of niet historische gebeurtenissen in de omringende wijken in de muurschildering te verwerken. Het wapen van Zwolle mag hierin dan niet ontbreken.  ⚠️ Meld

 13. Ik ben benieuwd naar de andere voorstellen, waarom is het wijkbudget een stadsbudget geworden?
  Die schaalvergroting is jammerlijk want zwolle heeft een heleboel kleine tunneltjes in wijken die echt onveilig zijn en sommige wijken hebben goede initiatieven nodig om de buurt te doen leven, meer dan een wipkipje her en der..
  De van Karnebeektunnel is niet onveilig omdat de sluis voor taxi’s en bussen ernaast is, maw het is een open tunnel met veel passanten. Daarnaast vind ik het ontwerp van de muurtekening niet kunstzinnig en onvolwassen. Het afbeelden van alle belangrijke gebouwen in zwolle (abngebouw?) vertegenwoordigt niet mijn trots op zwolle.


  ⚠️ Meld

 14. @ karin van de vries. ik denk dat u de media wat beter moet volgen. als u zegt dat de van karnebeektunnel niet onveillig is. in het verleden zijn er meerdere keren en vaker dingen gebeurd in deze tunnel, die absoluut niet door de beugel kunnen.

  en wat uw trots niet vertegenwoordigt, kan nog wel het trots zijn van een andere zwollenaar.

  mvg

  Ik stem


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.