Zwolle gaat afvalkalender digitaal aanbieden

Zwolle – De gemeente Zwolle en ROVA zetten zich in op het verduurzamen van de leefomgeving. Dit doen ze samen met de inwoners van Zwolle. Bijvoorbeeld door zo goed mogelijk het huishoudelijk afval te scheiden. Daarnaast is het bewust omgaan met grondstoffen ook een belangrijk punt voor verduurzaming. In dat kader heeft de gemeente met ROVA besloten om de afvalkalender voor 2012 niet meer ongevraagd naar u te versturen.

De kalender wordt nu verschillende digitale manieren aangeboden. Zo kunt u zelf kiezen hoe u geïnformeerd wilt worden over de inzameldagen. Omdat nog niet iedereen de mogelijkheid heeft om de kalender digitaal op te vragen, ontvangen alle huishoudens rond 25 november een antwoordkaart. Daarmee kan een papieren kalender aangevraagd worden.

Hoe komt u straks in december aan een afvalkalender?

1. Op www.rova.nl/afvalkalender voert u uw postcode en huisnummer in en de kalender verschijnt in beeld. Deze kunt u ook printen.

2. Er komt een gratis app voor de iPhone en iPad. Met deze app kunt u uw inzameldagen op elk gewenst moment inzien en een reminder daarvoor instellen. De app voor de Android wordt nog ontwikkeld, deze zal later in 2012 beschikbaar komen.

3. Als u een smartphone heeft, kunt u straks de mobiele website van de afvalkalender bezoeken, na het invoeren van uw postcode en huisnummer ziet u gelijk wanneer de eerstvolgende inzamelingen zijn.

4. U krijgt in november een antwoordkaart in de bus. Door deze kaart retour te sturen krijgt u de papieren kalender thuisgestuurd in december.

Er zijn verschillende mogelijkheden om u te laten informeren. Zo kunt u zelf uw steentje bijdragen aan het bewust omgaan met grondstoffen en te kiezen voor een digitale kalender in plaats van een papieren exemplaar. Voor meer informatie kijkt u op www.rova.nl. Ook is ROVA nu te volgen op Twitter onder de naam: @ROVA.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Dat was wat ik ook als eerste dacht… Ik ga er echt geen aparte app voor installeren. Wordt helemaal knetter van alle apps!
    Liever gelijk in outlook ofzo….
    Nu hebben we dus twee papieren en moet ook weer opgestuurd worden ipv eentje. Geef ze wel een groene kleur, dan is net alsof we goed bezig zjn….


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.