Primeur met flexibele fietsenstalling op Blijmarkt

Zwolle – Bezoekers van Odeon de Spiegel en Grand Café Public kunnen voortaan hun fiets in de avonduren stallen in de inzinkbare fietsenstalling die aan de Blijmarkt staat op het ‘plein’ voor museum de Fundatie. Wethouder Filip van As nam woensdagmorgen samen met Ton van Riele (Grand Café Public) en Martijn Sweitser (Odeon de Spiegel theaters) de stalling in gebruik. Aansluitend vond een demonstratie van het opzetten van de flexibele fietsenstalling plaats.

23-11-2011_flexibele_fietsenstalling_blijmarkt-fundatie_weth._v_as_1.jpg

De flexibele fietsenstalling maakt deel uit van de herinrichting van de Potgietersingel. De stalling wordt in de avonduren gebruikt en biedt ruimte voor circa 60 fietsen. Odeon de Spiegel en Grand Café Public kunnen de stalling zelf opzetten en na afloop van de voorstelling weer demonteren. De stalling bestaat uit een buizen frame die uit de grond omhoog gehaald kan worden. Een uur na afloop van de voorstelling wordt het systeem weer in de grond verzonken. Behalve het plaatsen van deze voor Zwolle, en Nederland, unieke stalling wordt de gecombineerde fietsenstalling voor de Fundatie, Odeon en Public uitgebreid naar circa 215 plekken. Dit is naar verwachting begin december klaar.

23-11-2011_flexibele_fietsenstalling_blijmarkt-fundatie_weth._v_as_3.jpg

23-11-2011_flexibele_fietsenstalling_blijmarkt-fundatie_weth._v_as_4.jpg

23-11-2011_flexibele_fietsenstalling_blijmarkt-fundatie_weth._v_as_5.jpg

23-11-2011_flexibele_fietsenstalling_blijmarkt-fundatie_weth._v_as_2.jpg

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Proefopstelling, stalen frame, “afzinken”….. klinkt als een parkeergarage.
  Komen er wel zonnecellen op? Die heb ik nog nodig namelijk. 😀


  ⚠️ Meld

 2. En wat gebeurt er met de fietsen die er door anderen, die heen bezoeker waren van de Spiegel of public waren? En de voorstelling is afgelopen een uur na die tijd, en de stalling moet “afgebroken “worden.


  ⚠️ Meld

 3. Ook een heisa opbouwen afbreken en zoals hier al gevraagd wordt wat er gebeurd met de fietsen die meer als een uur later nog aan de constructie vaststaan met een ketting


  ⚠️ Meld

 4. Idd, het idee is aardig, maar ben bang dat er onvoldoende over is nagedacht.

  De vragen die door Eline en door Pieters gesteld zijn, zijn op zich helemaal niet zo gek. Want wat wordt er met de fietsen gedaan die tijdens het opruimen nog vastgeketend zitten aan deze stalling?

  Bovendien, denk ik dat er ook wel aardig wat mensen zullen zijn die hun fiets overdwars tegen de stalling aan zullen zetten. Dat de fiets tegen de stalling aanleunt.

  Het blijkt maar weer dat wethouder De Heer zich enorm aan het fietsparkeren ergert maar totaal geen idee heeft wat fietsers beweegt. Soms vraag ik me af of hij zelf wel een fiets heeft…..


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.