Scholieren vinden koffer met wapen

Zwolle –  Scholieren van de gereformeerde scholengemeenschap Greijdanus aan de Campus in Zwolle hebben woensdagmiddag een koffer met bijzondere inhoud gevonden. In de koffer, die bij de school in de bosjes gevonden werd, bleek een luchtdrukwapen en een etui met kogeltjes te zitten.

De leerlingen hebben direct de schoolleiding ingeschakeld, die vervolgens de politie belde om het wapen op te halen. ‘Onze leerlingen kozen ervoor hun vondst bij de schoolleiding te melden. Dat hebben we erg op prijs gesteld’, meldt Gert Jan Niewold, vestigingsdirecteur van Greijdanus Zwolle. De leerlingen die het wapen hadden gevonden hebben dit gemeld bij de adjunct-directeur van de onderbouw. Hij heeft samen met de conciërge van de school de politie gebeld, die vervolgens zijn gekomen om het wapen in bewaring te nemen. Dat er een wapen was gevonden heeft wel even voor wat beroering gezorgd op school, maar volgens Niewold heeft negentig procent van de leerlingen niets van het gebeuren gemerkt. ‘De rust keerde gelukkig snel terug.’ Uit voorzorg zijn de ouders van de leerlingen uit de onderbouw wel geïnformeerd over het incident, ‘om indianenverhalen te voorkomen’.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Volgens mij vinden er achter de Campus en bij Grijdanus (de weg die naar het spoor leidt) ’s avonds veel dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. Toen ik nog op de Campus woonde kwamen er altijd ongure types in auto’s aanrijden waarvan de lichten uit waren. Volledig in het donker hebben ze daar alle vrijheid om te doen en te laten wat ze willen. Zou me niets verbazen als een van deze mensen een koffertje kwijt is.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.