Legionella in sporthal Stadshagen

Zwolle – Sportverenigingen en scholen hebben er genoeg van. Zij vinden dat de gemeente haar verantwoordelijkheid moet nemen. Al sinds februari van dit jaar heerst de legionellabacterie over de doucheruimtes in sporthal ‘Het Bewegingshuis’ in Stadshagen Zwolle. Dat staat op de website van RTV Oost donderdag.

Honderden kinderen en volwassenen sporten, trainen en zweten hier dagelijks maar douchen is erg gevaarlijk. De Gemeente Zwolle huurt de sporthal van Bouwinvest Amsterdam maar die twee partijen zijn met elkaar in conflict over de oplossing voor de besmetting. Dit conflict duurt inmiddels dus al 9 maanden. De gemeente heeft onderzoek laten doen naar de oorzaak van de legionella, waaruit bleek dat het leidingstelsel niet goed in aangelegd. Eigenaar Bouwinvest heeft een tegenonderzoek laten doen waaruit zou blijken dat er niets mis is met de waterleiding in sporthal ‘Het Bewegingshuis’.

Intussen proberen vrijwel alle sportverenigingen de gemeente aansprakelijk te stellen en daarnaast willen zij een korting op de huur van de sporthallen. Tot nu toe heeft de gemeente dit geweigerd. Maar inmiddels is Bouwinvest Amsterdam door de gemeente Zwolle in gebreke gesteld. Bovendien betaald Zwolle al enige tijd geen huur meer.

Gemeente en Bouwinvest zijn deze week opnieuw met elkaar om de tafel gegaan om een oplossing te zoeken. Naar verwachting wordt volgende week een plan van aanpak gepresenteerd. Wethouder De Heer zegt dat gebruikers van de sporthal binnenkort worden geinformeerd over een vergoeding voor de geleden overlast.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Honderden kinderen en volwassenen sporten, trainen en zweten hier dagelijks maar douchen is erg gevaarlijk.

  Er staat dat ze dagelijk gebruikt werden, dus er zal echt wel iets anders aan de hand zijn.


  ⚠️ Meld

 2. Alle schoolkinderen douchen hier toch niet? Dan kunnen de zalen wel dagelijks gebruikt worden, maar als er niet gedoucht wordt, dan lopen de leidingen niet voldoende door om er geen legionella in te krijgen.
  Spoelen dus!>:(


  ⚠️ Meld

 3. Ach de waarheid zal wel in het midden liggen. Maar wanneer de oplossing zo makkelijk was, spoelen dus, dan was nu dit conflict niet ontstaan volgens mij.


  ⚠️ Meld

 4. hoelang is die sporthal daar al, ruim 6 jaar?? eerste jaren was er niks aan de hand en legionella doet er echt geen jaren over om er te zitten hoor!!! dus waar zou het probleem liggen….


  ⚠️ Meld

 5. gewoon smorgens doorspoelen met heet water en je hebt geen last legionella kan je ook thuis hebben als je de leidingen niet met heet water laat doorspoelen


  ⚠️ Meld

 6. @gansje69 het probleem ligt bij de gemeente en bij Eigenaar Bouwinvest, die spelen het wellus/nietus spelletje waarbij de sporters de dupe zijn.

  Dit conflict duurt inmiddels dus al 9 maanden. De gemeente heeft onderzoek laten doen naar de oorzaak van de legionella, waaruit bleek dat het leidingstelsel niet goed in aangelegd. Eigenaar Bouwinvest heeft een tegenonderzoek laten doen waaruit zou blijken dat er niets mis is met de waterleiding in sporthal ‘Het Bewegingshuis’.

  >:(>:(


  ⚠️ Meld

 7. Ik ben het helemaal met Ans eens!
  Mijn moeder heeft een aandoening gehad een jaar of twee geleden door de legionellabacterie en je kan het in je huis krijgen als je de leidingen niet door laat lopen met loeiheet water (meer dan 60 graden C wordt op een website aangegeven). Het kan ook door een bedrijf dat erin gespecialiseerd is doorzocht worden op de bacterie en dat bedrijf kan de bacterie er ook voor je uit halen.
  Kwestie van onderhoud dat ook de zwembaden bijvoorbeeld moeten doen om de bacterie niet te krijgen. Twee keer per jaar controleren en dan meteen aanpakken i.v.m. besmetting van mensen met eventueel zelfs dodelijke afloop. Mijn moeder werd gelukkig op tijd in haar woning gevonden door mijn zwager omdat mijn zusje het niet vertrouwde… Oppassen dus met deze bacterie!


  ⚠️ Meld

 8. Als men al zo lang worsteld met dit probleem, dan is er een definitieve oplossing waardoor dit niet meer zal gebeuren.100% garantie.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.