Zwols onderwijsproject op de buis

Zwolle – Vrijdagavond besteedt het tv-programma Blik op de Weg zendtijd aan een onderwijsproject van het Deltion College. Het programma doet in een aantal uitzendingen verslag van het ombouwen van een 2CV besteleend tot een elektrisch voertuig. De transformatie wordt voor een groot deel uitgevoerd door niveau 1-leerlingen van het Deltion leerbedrijf START.Duck.

15-04-2011_eend_aan_het_gas_wezo-deltion__2.jpg

Sinds april van dit jaar volgt een filmploeg van Blik op de Weg de restauratie en ombouw van de 2CV. De auto is in april persoonlijk afgeleverd door presentator Leo de Haas, zelf een fervent 2CV liefhebber. Eerder dat jaar was hij door zijn liefhebberij in contact gekomen met het leerbedrijf START.Duck, waar jongeren al sleutelend hun talenten kunnen ontdekken. Volgens Jan Jansen, projectleider van het Deltion leerbedrijf, was er direct een klik: ‘Leo en ik hadden maar enkele minuten nodig om dit initiatief uit te tekenen. De gedeelde passie voor 2CV’s opent deuren.’ Voor de realisatie zijn ook andere partijen aangehaakt. Zo is een facelift mogelijk dankzij de inbreng van C&S schadeservice en komt de elektrotechnische expertise van de Burton Car Company uit Zutphen.

Geïnteresseerden kunnen vrijdagavond afstemmen op Nederland 1. Het programma Blik op de Weg begint om 22:25 uur. De ombouw van de besteleend kan ook worden gevolgd op de website van het leerbedrijf www.deltion.nl/duck.

Artikel delen: