Het weer: kans op regen

Zwolle – Vrijdagochtend trekt vanuit het westen een storing over. In het oosten is ’s ochtends nog wat zonneschijn, terwijl in het westen een beetje regen of motregen valt. Vrijdagmiddag draaien de rollen om: in het westen droog en in het oosten regen. De wind blijft stevig doorwaaien uit het westen tot zuidwesten en het wordt ongeveer 10 graden.

24-11-2011_weerfoto_dierenweide_dieze.jpg
Dierenweide Dieze

Zaterdag zorgt een hogedrukgebied ervoor dat het een groot deel van de dag droog blijft. Er komt veel bewolking voor, maar de zon zal zich ook even laten zien. Aan het einde van de dag volgt vanuit het noordwesten een beetje regen. Het wordt opnieuw een graad of 10 en er staat een matige tot harde zuidwestenwind, windkracht 4 tot 7. Zondag trekt de wind verder aan en wordt het een onstuimige herfstdag. Boven land waait het vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5 of 6. Aan zee is de wind hard tot stormachtig, windkracht 7 of 8. Op de Wadden kan het mogelijk enige tijd stormen, windkracht 9. Met de neerslaghoeveelheden valt het wel mee, meer dan wat lichte regen of motregen is het niet. Ook de temperatuur ligt met 10 graden nog steeds op een hoog niveau voor de tijd van het jaar – normaal moeten we het doen met een graad of 8.

Na het weekend blijft het wisselvallig en vrij zacht. Grote neerslaghoeveelheden worden de eerste dagen van de week nog niet verwacht, maar helemaal droog houden we het ook niet. 

Artikel delen: