Celeanum en De Wieden winnen First Lego League

Zwolle – Vrijdagmiddag vond de regiofinale van de First Lego League plaats op de campus van het Deltion College in Zwolle. Ruim 500 leerlingen van basis en voortgezet onderwijs uit Zwolle, Meppel, Kampen en Raalte maakten tijdens dit i.s.m. de Hogeschool Windesheim georganiseerde evenement spelenderwijs kennis met techniek. Team Celewied, bestaande uit leerlingen van het Celeanum en basisschool De Wieden, ging met de hoofdprijs naar huis, maar alle elf deelnemende teams vielen in de prijzen.

25-11-2011_deltion_wedstrijd_techniek__de_winaar_11.jpg

Team Celewied behaalde de hoogste totaalscore op de vier wedstrijdonderdelen: een missie met legorobots, een presentatie over het centrale thema van dit jaar ‘food factor’, een presentatie waarbij een toelichting op de gemaakte robot werd gegeven en teamwork. Met deze prestatie heeft het team een plek veroverd in de Beneluxfinale op 28 januari 2012 in het Auditorium van de Technische Universiteit Eindhoven. Dankzij een door Technet gesponsorde bus kunnen er veel supporters mee om het team aan te moedigen tijdens deze finale.

25-11-2011_deltion_wedstrijd_techniek_04.jpg
Wethouder Filip Van As beoordeelt de deelnemers

25-11-2011_deltion_wedstrijd_techniek__de_winaar_10.jpg

25-11-2011_deltion_wedstrijd_techniek_01.jpg

Er werd tevens een prijs uitgereikt aan team Thorboeket, bestaande uit leerlingen van de Thorbecke Scholengemeenschap en basisschool Het Veldboeket, dat de beste presentatie wist te geven rond het thema ‘Food Factor’. Dit team heeft niet alleen een prachtige beker gewonnen, maar mag ook op bezoek bij het Kookplein van de Isala klinieken. Er komt heel wat techniek aan te pas om elke dag honderden patiënten van een gezonde maaltijd te voorzien. De robotprestatieprijs viel ten deel aan het team NXTGEN van JenaXL. Zij voerden de robotmissies het best uit en wonnen een bedrijfsbezoek aan Altrex, alwaar zij in de lasstraat kunnen zien hoe ladders in elkaar worden gelast.

Alle prijzen werden uitgereikt door Filip van As, Wethouder van de Gemeente Zwolle en Marc Otto, lid van het College van Bestuur van het Deltion College.

Tijdens deze vierde editie van de First Lego League stond het leren van elkaar centraal. Zo was er een belangrijke rol weggelegd voor een groep derdejaars studenten van de opleiding International Hospitality Studies van het Deltion College. Deze groep heeft de doe-activiteiten rondom de wedstrijden bedacht en samen met ruim tachtig studenten van andere Deltionopleidingen uitgevoerd. Daarnaast hebben ze een activiteit bedacht waarbij de leerlingen aan de slag gingen met voeding.

De First Lego League werd mede mogelijk gemaakt door studenten van de Hogeschool Windesheim en de afdelingen Horeca, Artiest,Beveiliging, Podiumtechniek & Audiovisueel, ICT, Mechatronica en Onderwijsassistent van het Deltion College. Ook was er dit jaar weer volop ondersteuning van een groep techniekambassadeurs. Dit zijn gepensioneerde vrijwilligers met een technische achtergrond, die zich graag inzetten om jongeren te enthousiasmeren voor het technische vak. Zij waren onder andere verantwoordelijk voor de jurering, presentatie en begeleiding van het evenement.

De First Lego League maakt onderdeel uit van TechNet een samenwerkingsverband tussen vmbo, mbo en technische bedrijven in de regio Zwolle, met als doel heeft meer leerlingen te laten kiezen voor een loopbaan in de techniek. Het evenement werd dit jaar mede mogelijk gemaakt door Hemmink BV, Hulskamp Audiovisueel, Landstede, Alewijnse, Enexis, Bwefar, Robertpack, Tempo Team, Paul van Vilsteren Installatietechniek, Arexx, De ROVA, VTL, FC Zwolle United en TechNet.

Meer informatie over het Deltion College en de First Lego League staat op www.deltion.nl.

25-11-2011_deltion_wedstrijd_techniek_02.jpg

25-11-2011_deltion_wedstrijd_techniek_03.jpg

25-11-2011_deltion_wedstrijd_techniek_05.jpg

25-11-2011_deltion_wedstrijd_techniek_08.jpg

25-11-2011_deltion_wedstrijd_techniek__de_winaar_09.jpg

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Team Celewied, van harte gefeliciteerd!
    Het ging vandaag erg goed, een welverdiende eerste plaats.
    Veel succes met oefenen voor de Beneluxfinale, zet ‘m op.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.