Epi van Winsen wint Bartjens Rekendictee 2011

Zwolle – Epi van Winsen uit Margraten is vrijdagavond de beste rekenaar van Nederland geworden. In Hogeschool Windesheim in Zwolle werd alweer de achtste editie van het Bartjens Rekendictee georganiseerd. Van Winsen was één van de twee personen die alles goed had en de volle 200 punten scoorde. Meppelaar Douwe Jan Douwes had dat ook, maar Van Winsen was in tijd 117 seconden sneller.

bartjens_19.jpg

De 13-jarige Jelle Kuiper uit Emmen was bij de scholieren de beste met 100 punten. Wesley Rood won met 160 punten bij de Pabo-studenten. Roel Bakker won bij de internetdeelnemers met 185 punten. Het Bartjens Rekendictee is uitgegroeid tot een nationaal evenement. Een aantal dagbladen, met een gezamenlijke oplage van ruim twee miljoen abonnees en de stichting (www.bartjensrekendictee.nl), zetten het dictee van 10 oktober tot 11 november een maandlang op hun websites. Ook scholieren en aankomende (reken)meesters en -juffen strijden tijdens de voorrondes tegen elkaar. Het Bartjens Nationale Rekendictee brengt het rekenonderwijs positief onder de aandacht door aantrekkelijke spelelementen te combineren met lastige hersenkrakers. De deelnemers, zo’n 150 in totaal, behoorden bij de top van Nederland en waren op verschillende manieren geselecteerd. Het ging om de groepen prominenten, scholieren uit het voortgezet onderwijs, PABO-studenten, sponsoren en internetfinalisten.

bartjens_6.jpg

bartjens_11.jpg

bartjens_1.jpg

bartjens_7.jpg

bartjens_8.jpg

bartjens_9.jpg

bartjens_10.jpg

bartjens_12.jpg

Marjolein Kool was ook deze keer weer de samensteller en presentator van de inmiddels landelijke rekenwedstrijd. Ze werd onder meer geassisteerd door een juryteam o.l.v. schrijver, oud-politicus, ambassadeur en juryvoorzitter van het Bartjens Rekendictee, Jan Terlouw.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Heb bij de eerste editie in de Buitensoos meegedaan. Vond het toen wat suf opgezet, maar ze waren natuurlijk nog aan het aftasten. Dat zal inmiddels wel wat beter zijn.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.