Overval aan Beethovenlaan in Holtenbroek

Zwolle – De politie IJsselland startte vrijdagavond rond 21.00 uur een Burgernetactie na een overval aan de Beethovenlaan in de wijk Holtenbroek. In een winkel deden twee overvallers een greep in de kassa en namen een geldbedrag mee. De mannen zijn na de overval lopend vertrokken met onbekende bestemming. Een mogelijke verdachte is inmiddels aangehouden. Naar een tweede verdachte wordt nog gezocht.

Gezocht werden: twee kleine mannen met een donker uiterlijk. Ze droegen beide een bivakmuts, zwarte kleding en liepen op gymschoenen. De twee overvallers zijn gevlucht richting de Porporastraat. Deelnemers van Burgernet werd gevraagd zelf geen actie te ondernemen maar direct de poilitie te bellen. Een uur later werd de Burgernetactie gestaakt. Op dat moment waren er verschillende tips bij de politie binnengekomen, en was een 16-jarige verdachte aangehouden. Naar de tweede verdachte wordt nog gezocht. De politie roept getuigen of mensen die iets verdachts hebben gezien om zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Aan de Beethovenlaan in Zwolle heeft vanavond na negen uur een overval plaatsgevonden.

  Volgens nog onbevestigde berichten zou het om een winkel van de Kruidvat gaan. De overval is gepleegd door twee mannen met een klein postuur. De mannen droegen bivakmutsen, zwarte truien, zwarte trainingspakken en droegen tijdens de overval gympen. De mannen zijn vanuit de Beethovenlaan naar de Poporastraat gevlucht. De politie roept op zelf geen actie te ondernemen maar de politie in te lichten.

  Dit staat op rtv oost


  ⚠️ Meld

 2. Update:

  De mannen vertrokken na de overval lopend. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse en ook inwoners van Zwolle werd via een Burgernetactie opgeroepen uit te kijken naar het tweetal. Er kwamen meerdere tips binnen. Niet lang na de overval werd een verdachte aangehouden in een tuin aan de Klooienberglaan. Het betreft een 16-jarige jongen uit Zwolle. De politie vond in de omgeving ook wapens die mogelijk bij de overval zijn gebruikt. Naar een tweede verdachte wordt nog gezocht.


  ⚠️ Meld

 3. Zaterdagmiddag 26 november werd een tweede verdachte aangehouden voor de overval op een winkel aan de Beethovenlaan op vrijdagavond 25 november. De 18-jarige Zwollenaar werd ingesloten voor nader verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek. Voor de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.