Parende kikkers moeten een nieuw plekje zoeken

Na een lange winterslaap van half oktober tot half april, begint voor de groene kikker in Nederland rond deze tijd de paringstijd. In grote aantallen paren de kikkers elk jaar opnieuw, wat gepaard gaat met luide lokroepen (hard gekwaak) van de mannetjes kikkers. In Park Weezenlanden kan de roep binnenkort wel eens abrupt verstommen.

 


Twee foto’s ingezonden

Ook de waterkant van Park Weezenlanden (kant wethouder Alfrinkweg) is dit jaar weer een zeer geliefd plekje voor de parende Zwolse kikkers. Toch zullen de kikkerpaartjes dit jaar een nieuw plekje moeten gaan zoeken, want tijdens het Bevrijdingsfestival zal ook dit jaar een noodbrug komen te liggen, waar de bezoekers van het Dance Event gebruik van kunnen maken. Deze brug komt precies bij de paarplek te liggen.

(De inzender wenst anoniem te blijven)


Zal moeder gans dit jaar de kans krijgen om aan gezinsuitbreiding te doen?

 

Artikel delen:
Reacties 16
 1. nu na het gegil van gillende keukenmeiden zal de kwaakende kikker wel verdwenen zijn. gelukkig maar voordat 120.000 vrijheid vierende mensen er nog eens bovenop zouden gaan staan.
  geslaagde actie. de borden staan nog steeds.


  Maak melding

 2. Nu je het er toch over hebt…. ik weet niet of het ook voor de hollandse kikkers geldt maar in het rijtje snuiven, spuiten, roken etc. past toch ook het kikkerlikken? ;D

  Geen rietjes uitdelen DeEchte maar gewoon die beestjes laten ‘vertroetelen’ op de rug ;D


  Maak melding

 3. Ze kunnen die brug toch ergens anders neerleggen, of op een verhoogd platform zodat je de waterkant niet beschadigd.
  Ik vond trouwens zowiezo dat vanwege het festival wat 1 dag (!) duurt geen enkel recht bestaat om een hele kikkerpoulatie van dit hele jaar te bedreigen.


  Maak melding

 4. Inderdaad degi, de geallieerden hadden hier ook zeker rekening mee moeten houden!

  @deEchte, hahaha, wedden dat jij straks aangehouden word met een paar kikkers in je zak voor eigen gebruik!!!!


  Maak melding

Reageer