FC Zwolle is klaar voor de IJsselderby

Zwolle – Die club uit Deventer, zoals de supporters hier zeggen. Daar speelt FC Zwolle tegen zondag, en zoals het hoort gaat het de hele week nergens anders over dan over deze wedstrijd. De IJsselderby! Een interview van FC Zwolle coach Art Langeler op website fczwolle.nl.

"De ‘gevestigde’ spelers van FC Zwolle proberen aan de nieuwe spelers uit te leggen wat deze derby eigenlijk inhoudt en wat ze kunnen verwachten, maar de praktijk is hierbij (ook hierbij) heel anders dan de theorie. Met name de supporters van beide clubs maken de sfeer en zorgen altijd voor een geweldige ambiance. Gelukkig de laatste jaren zonder grote incidenten. Vorig jaar konden we alleen niet meteen weg uit Deventer, maar met de uitslag van 1-3 vond niemand dit een probleem! Voor FC Zwolle is het prettig terug kijken op deze wedstrijd. Ik betitel hem altijd als één van de, of misschien wel de beste wedstrijd van vorig seizoen. De ruststand van 0-0 deed de veldverhoudingen absoluut geen recht, we speelden met zoveel flair, druk en tactisch gogme dat het voor ons als trainers echt likkebaarden was. In de tweede helft deden we wat we de eerste 45 minuten waren vergeten: scoren. Met drie goals in twintig minuten was de wedstrijd gelopen en het genieten begonnen. Geweldige steun van de supporters, een mooie terugreis en een onvergetelijk ontvangst hier op het stadion. Daar kijk ik met veel genoegen op terug, maar… dat was vorig seizoen."

Dit jaar is het weer helemaal anders. De selecties van beide clubs zijn grotendeels veranderd, bij GAE is er een andere hoofdtrainer, de stand in de competitie is anders, etc. Wat wel overeind blijft staan is de beleving en extra aandacht voor de wedstrijd. Mooi, hopelijk blijft dit altijd zo! Als ik kijk naar ons team, dan staan we er op papier prima voor.

Vandaag op de training konden we 11×11 spelen met onze eigen selectie. Alleen Jeroen Ketting en Christiaan Cicek zijn nog geblesseerd, verder zijn we compleet! Dat is een prettig gegeven. Verder kunnen we het nodige vertrouwen putten uit onze laatste serie wedstrijden. Na het gelijke spel in en tegen Eindhoven van 25 september (!) hebben we in de competitie alleen maar gewonnen. Thuis tegen Telstar en Dordrecht met grote uitslagen, tegen Willem II zeer terecht. Uit tegen Almere speelden we dominant en overklasten we de tegenstander. In de wedstrijden tegen MVV en Veendam ging het wat moeizamer, maar beide partijen vielen terecht onze kant op. Als je zo kijkt, lijkt het simpel en soepel te gaan, maar daar ligt natuurlijk ook een gevaar op de loer.

Onderschatting, vanzelfsprekendheid, laksheid zijn zomaar een paar termen waar we voor moeten waken. Het zijn nog vier wedstrijden tot de winterstop. We moeten proberen zo lang mogelijk door te gaan met winnen, om een goede uitgangspositie te krijgen richting de tweede seizoenshelft. Zondag spelen we als koploper tegen een middenmoter, dat verschil in de stand moeten we ook laten zien in het veld. Zaak dus om de emotie van de derby zoveel mogelijk uit te schakelen en onze technische en tactische kwaliteiten te benutten. Als we dat doen hebben we meer kwaliteit in ons team dan GAE en zal de kans op een goed resultaat groot zijn. Tot zover de theorie, we staan te popelen om dit in de praktijk te laten zien!!

Hopelijk doen we dit met een grote schare supporters, die ons verbaal steunen en laten zien dat FC Zwolle de tijd van hooliganisme en vandalisme al lang achter zich heeft gelaten. De moderne FC Zwolle-supporter steunt haar club verbaal en toont een verregaande verbondenheid met de spelers en het spel. Wat sarren van de tegenstander is mooi en hoort erbij, maar deze supporters laten zich niet verleiden tot geweld of andere rariteiten! Forza FC Zwolle!!

Tot zondag!!

Art Langeler

Bron: fczwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 7
  1. Wil deze wedstrijd zo graag zien, maar helaas geen live-tv-uitzending hiervan. De Zuid-tribune in Deventer is nog een optie, maar dan moet ik mijn gejuig inhouden. 🙂


    ⚠️ Meld

  2. Eindhoven 2 puntjes achteruit;)
    Ik begrijp nog steeds niet waarom deze wedstrijd niet op rtvoost is te zien. Waar een wil is, is toch een weg? Of is er geen wil:o


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.