Zwolse Kleindier- en Vogelshow in ZBC Hal

Zwolle – Konijnen en cavia’s, watervogels en sierduiven. Dit alles is te zien tijdens de Zwolse Kleindier- en Vogelshow in de ZBC Hal in Zwolle. De negende editie van de show vindt plaats op 2 en 3 december 2011. De organisatie is in handen van de Zwolse Kleindieren Club en de Zwolse Vogelliefhebbersclub. Vanuit het onderwijs zijn TalentStad en Landstede betrokken bij de organisatie.

van_huisdier_tot_kamergenoot_012.jpg

Een breed scala aan kleindieren en vogels krijgen een tijdelijk onderkomen in de ZBC Hal, Ossenkamp 5 in Zwolle. Twee dagen lang staat alles in de hal in het teken van bekende en onbekende rassen van bijvoorbeeld konijnen, hoenders en duiven. Naast een dierenkeuring, wordt er een uitgebreid randprogramma georganiseerd.

Landstede en TalentStad
Studenten van Landstede MBO en leerlingen van TalentStad (voortgezet onderwijs) zijn nauw betrokken bij de Zwolse Kleindierenshow. Keurmeesters van de show verzorgen gastlessen bij de opleiding dierverzorging van Landstede MBO in Raalte. Op de keuringsdag lopen studenten van die opleiding met de keurmeesters mee om te zien hoe de theorie in de praktijk wordt gebracht en voeren een proefkeuring uit. Leerlingen van TalentStad helpen de organisatie bij de opbouw van de show en tentoonstellingen.

Van huisdier tot kamergenoot
In samenwerking met Landstede studenten Vormgeving & Entertainment is een uniek project tot stand gekomen onder de naam ‘Van huisdier tot kamergenoot’. Het project is mede mogelijk gemaakt door kringloopcentrum Noggus&Noggus. De studenten wilden graag overbrengen hoe huisdieren in de huiskamer geïntegreerd kunnen worden. Niet meer de woonkamer om een hok heen bouwen, maar een hok in de meubelstukken inbouwen. Cavia’s die in de tafel lopen? Een hamster onder je stoel? Of je parkiet in de kast? Het resultaat van dit creatieve project wordt tijdens de show tentoongesteld in de minihuiskamer.

Stands
Naast de tentoonstelling van de dieren, is er een breed aanbod aan stands. Speciaal voor de kinderen is een knuffelhoek en mogelijkheid om je te laten schminken. Ze kunnen ook met bijvoorbeeld een cavia of konijn op de foto. Daarnaast zijn VDS Vliegduivensport, De Groot Diervoeders, Stichting zeldzame huisdierrassen en Nederlandse bond van Vogelliefhebbers aanwezig met een stand. Landstede MBO Raalte is aanwezig met een informatiestand over de opleiding Dierverzorging, en TalentStad ook met informatie over de school.

Openingstijden en entree
Op vrijdagavond 2 december is iedereen welkom vanaf 19.00 tot 22.00 uur en op zaterdag 3 december van 10.00 tot 16.30 uur. De toegangsprijs is €3,50 en kinderen tot 12 jaar krijgen gratis toegang. Locatie: ZBC hal, Ossenkamp 5, in Zwolle. Meer informatie: www.zwolsekleindierenshow.nl.

Artikel delen: