Stadsbudget voor aantrekkelijker Koningsplein

Zwolle – Een aantal indieners van een plan voor het Stadsbudget wil het Koningsplein in hartje Zwolle weer toonbaar en aantrekkelijk te maken voor iedereen die onze prachtige binnenstad bezoekt. De plannenmakers vinden dat het Koningsplein minder aantrekkelijk geworden is  als gevolg van de economische crisis, dat er  achterstallig onderhoud aan een aantal panden is en er weinig tot geen onderhoud aan de openbare ruimte door de gemeente Zwolle plaatsvindt.

Het Stadsbudget zouden ze graag willen aanwenden om met alle partijen gezamenlijk (eigenaren van de panden, de exploitanten en de gemeente Zwolle) het Koningsplein een frisse opknapbeurt te geven door daar waar dat nodig is de panden een lik verf te geven. Dit willen de initiatiefnemers ook nog wel zelf doen. Verder kan het intieme stadsplein verbeterd worden door de etalages van leegstaande panden netjes in te richten, zodat het toch aantrekkelijk is om op het Koningsplein te zijn. Het plaatsen van fraai vormgegeven bloembakken  en een moderne scheiding (van bijvoorbeeld modern beton) tussen het loopgebied en fietsparkeren op Koningsplein is een andere zinvolle optie.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Het fluitje,, dat is wel het pand dat er nog goed uitziet…stadsbewoner ik weet niet wat er bij jou onder zooi valt…voor de voetbal is het er druk,,en de eigenaar veegt zelf na de tijd het plein schoon..dat heb ik zelf al een aantal keren gezien …


  ⚠️ Meld

 2. Hartverwarmend deze zorg om bepaalde plekken in de binenstad en dat alles in een streven om Zwolle nog mooier op de kaart te zetten.
  Zwolle staat er al heel mooi op, begrijp ik, dankzij Spiegel, Eiland, Librije, Zusje van en andere prestige projecten.
  Wat ik maar niet begrijp is dat er naast al deze uitwassen (want zo zie ik die projecten) geen geld dan wel belangstelling is om Holtenbroek, 2, 3 en 4 – na opwaardering van Holtenbroek 1 – op te schonen.
  Al mijn streven om veiligheid en welbevinden in met name Holtenbroek 4 terug te brengen (daar mag ik al 30 jaar met veel genoegen wonen) eindigt in een niet te begrijpen wirwar van uitvluchten en valse uitspraken. Holtenbroek 4 zou veilig zijn, zei een wijkagent, die daar al 6 jaar weg is.
  Is zoiets nog te begrijpen? Voor mij niet!!!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.