Go Ahead Eagles – FC Zwolle live op radio RTV ZOO

Zwolle – De derby tussen Go Ahead Eagles en FC Zwolle is zondagmiddag 27 november live op de radio te volgen.

RTV ZOO heeft zondag twee verslaggevers in Deventer. Vandaar wordt vanaf 12.15 uur live verslag gedaan van deze altijd beladen IJsselderby. Verslaggevers ter plekke zijn Evert Jan Pasman en Lennie Bronsveld. Het verslag is te ontvangen op 105 FM, of 104.1 op de Ziggokabel. Ook is ontvangst mogelijk via www.rtvzoo.nl.

Artikel delen:
Reacties 104
 1. Ik kij of luister nooit naar dat ZOOtje. Maar voor deze gelegenheid wil ik dat wel eens doen. In anderhalf jaar tijd hebben ze met 130.000 euro subsidie per jaar geen daadkracht getoond door een afwisselende radioprogramma’s te organiseren. He tis nog immer veel non-stop muziek van de computer. Van een actuele website is ook al jaren geen sprake meer. Maar ja, dat krijg je met een campingzender!! Dat zoiets nog kan en mag bestaan >:( De andere gegadigde voor de licentie destijds na het failliete Lokale Omroep Zwolle, RTV 038, was achteraf een veel betere optie geweest! Dan had je nu kwaliteit gehad.


  ⚠️ Meld

 2. Tja, ik luister er ook nooit naar. Kan dus ook niets over de kwaliteit zeggen. Hoe kun jij (Jan de H) er eigenlijk wel iets over zeggen als je ook nooit luistert?

  Maar verder hetzelfde. Ik ga morgen die zender ook opzoeken. Welke golflengte moet ik hebben?


  ⚠️ Meld

 3. Ik heb vandaag via het contactformulier bij RTV Oost gevraagd waarom de IJsselderby dit jaar in tegenstelling tot vorig jaar niet live wordt uitgezonden. Ook gevraagd om – als RTV Oost om een of andere reden de uitzendrechten niet kon bemachtigen – dit toe te lichten, omdat niet uitzenden het toch al bestaande vooroordeel in Zwolle van “RTV Twente” voedt. Als ik een reactie krijg, dan horen jullie.


  ⚠️ Meld

 4. Week of 2 geleden heb ik RTV Twente gemaild met de vraag “dat het toch zeker wel zou worden uitgezonden?” Die 2 onderlinge potjes zijn de jus voor voetbalminnend Zwolle, Deventer en verre omgeving. Nog enkele argumenten daarbij.

  Schrijft die chefsport (redelijk snel) terug, dat ze daar toch zeker wel vanuit gingen…..Volgens mij heb ik het antwoord nog bewaard.
  En dus valse hoop en nogal een vreemde manier met omgaan van het geld dat toch van de inwoners afkomstig is.

  Nu hebben ze geloof ik Twente TV en Heracles TV…..Wij hebben ook geen “Provinciale hoofdstad-tv”.


  ⚠️ Meld

 5. Ze (tv twente) mogen die wedstrijd niet uitzenden omdat ze de rechten niet meer hebben, die hebben ze ingewisseld voor de rechten vd Topklasse zodat ze daar af een toe een wedstrijd rechtstreeks van kunnen uitzenden. Die topklassers spelen overigens allemaal in Twente……


  ⚠️ Meld

 6. Er is natuurlijk ook wel een verschilletje tussen Twente/Heracles en Zwolle/GAE, Dick.;) Maar dat mag niet betekenen dat deze wedstrijd die toch voor bij partijen zwaar emotioneel beladen is niet de aandacht krijgt die deze verdient. Overigens vind ik in de nieuwsberichten geen bevoordeling van Twents nieuws terug; er wordt keurig bericht over alles (helaas vaak vervelend nieuws) wat er waar ook maar in Overijssel is gebeurd.
  Dit is wel weer een aardig item van de sportredactie over een Zwolse Wraakgod die morgen ook meedoet. Dat belooft dus wat.

  Mustafa Saymak is zondag de spits van FC Zwolle in de derby tegen Go Ahead Eagles. Het 18-jarige talent is de vervanger van de geschorste Joey van den Berg.

  Saymak is geboren en getogen in Deventer, maar beleeft dit seizoen zijn doorbraak bij FC Zwolle. “Ik ben twee keer gescout voor de jeugd van Go Ahead Eagles, maar ik ben twee keer – onterecht, vind ik – afgevallen. Toen ik bij FC Zwolle terecht kon, kreeg ik ineens te horen dat ik ook naar Go Ahead Eagles kon. Maar ik heb toen gekozen voor FC Zwolle. Ik heb geen wraakgevoelens ten opzichte van Go Ahead. Ik wil gewoon elke wedstrijd laten zien wat ik kan en dat gaat zondag ook gebeuren.” Koploper FC Zwolle won de laatste zes competitiewedstrijden en is derhalve de grote favoriet tegen het wisselvallige Go Ahead Eagles. Trainer Art Langeler: “Eagles heeft bewezen dat het goed kan voetballen tegen ploegen die hoop op de ranglijst staan. Aan de andere kant houd ik me vast aan de wedstrijd van vorig jaar. In Deventer speelden we onze beste wedstrijd van het seizoen en we wonnen daar dikverdiend (met 3-1, red.). Als we daar zondag een fractie van mee kunnen nemen, dan ben ik al uitermate tevreden.”  ⚠️ Meld

 7. Tussen dé derby uit het toch al zwaar onderbelichte verspreidingsgebied van RTV Twente LIVE…2x p.jaar dus. En Propaganda-tv van Heracles en Twente….ja, daar zit zeker verschil tussen. Ze krijgen er misschien wel geld op toe.


  ⚠️ Meld

 8. Hoe droevig Ze (tv twente) mogen die wedstrijd niet uitzenden omdat ze de rechten niet meer hebben, die hebben ze ingewisseld voor de rechten vd Topklasse zodat ze daar af een toe een wedstrijd rechtstreeks van kunnen uitzenden. Die topklassers spelen overigens allemaal in Twente……

  Gewoon een stapje lager belangrijk maken  ⚠️ Meld

 9. Owww.. dat Genemuiden de, niet onverdienstelijke, uitzondering is tussen de vele (viel mij ook op) Twentse Topklassers….is weggevallen.

  Maar weer eens kijken trouwens, Genemuiden: ook na afloop smakelijk gezellig. Eerst zaterdag d? Zwolsche derby tussen WVF en Be Quick ’28


  ⚠️ Meld

 10. Eerder hadden ze op vrijdagavond ook nog een sportuitzending waarin zowel de eagels als Zwolle ook belicht werden. Vind dat qua sport het bij rtv oost, het overijsselse gedeelte momenteel erg zwaar onderbelicht wordt. Jammer kijk tegenwoordig steeds minder naar rtv oost. Welke voetballiefheber zit te wachten op de beelden van de TOP klasse, de liefhebber van amateurvoetbal staat op zaterdagmiddag bij zijn eigen cluppie langs de lijn.


  ⚠️ Meld

 11. Dick, Heb ik zeker niet goed opgelet met Topo vroeger: naast Genemuiden ook HHC Hardenberg. En viere Twentse clubs: Quick ’20 uit Oldenzaal, HSC ’21 uit Haaksbergen, Excelsior ’31 uit Rijssen en SVZW uit Wierden.


  ⚠️ Meld

 12. Het is niet alleen TV Twente ,maar ook radio Twente.
  Heb dit vorig jaar aleens gezegt,maar heb net het programma ,,zie zo zondag,, maar weer eens geturft.Een simpel verzoek plaatjes programma,wat enkel en alleen gestoeld is op de regio Twente.De verzoekjes die voldaan werden kwamen uit Hengelo,Almelo,Borne Weerseloo,Oldenzaal,Bornerbroek,Enschede.Wil je een nog duidelijker bewijs dat het een omroep is die zich enkel alleen op de regio Twente richt.


  ⚠️ Meld

 13. Een “bewijs” uit het ongerijmde, Zwolse. Het zou pas echt bewijs zijn wanneer je aantoont dat verzoekjes uit Salland en de Kop van Overijssel níet gehonoreerd worden en die uit Twente wel. Nu kan het goed zo zijn dat er geen of nauwelijks verzoekjes komen uit die streken.
  Ik heb de nieuwssite een hele tijd geturfd en zie daar echt geen onderbedeling van Zwolle of andere plaatsen in Overijssel buiten Twente. Nieuws is nieuws.
  Bij de bekostiging van RTV Oost (en andere regionale zenders) is gekoppeld aan voldoende aandacht voor verschillende doelgroepen en streken in de provincie. Als jij meent én kunt onderbouwen dat RTV Oost zich niet aan deze voorwaarden houdt, dan kun je daar actie op ondernemen. Dat is beter dan alleen een gevoel van misdeeld zijn te etaleren.
  De keuze om de uitzendrechten voor deze wedstrijd niet te kopen, vind ik een grote misser. Dat heb ik richting redactie geventileerd. Misschien helpt een bombardement van klachten hierover voor de volgende keer.


  ⚠️ Meld

 14. Dame.

  A . Jij hoeft mij niet niet te vertellen wat ik wel of niet doe lijkt mij,wat ik etaleer is mijn zaak ,net als jij de jouwe hebt.Ook weet jij niet wat ik wel of niet zal/heb ondernomen toch?
  Een regionale omroep is er niet alleen om de nieuwswaarde te weergeven.
  Heb de afgelopen weken veel radio oost beluisterd en wat mij betreft was en is het tenenkrommend om bij het ziekelijke af ,al 3 weken lang een ochtendprogramma geheel gevuld is met de promotie van ene Tomas Berger(uit Twente).
  Heb daar over contact gehad met de redactie,en ik kan je vertellen dat men daar erg selectief en naar mijn mening ongehoord bij het beschamende af omgaat met correspondentie en de privegegevens van de schrijver.Ga hier verder niet over uitwijden ,maar vindt je uitspraak over een misdeeld gevoel net zo ongepast,omdat jij meent te denken dat jou waarnemingen een meerwaarde zou hebben dan de mijne.


  ⚠️ Meld

 15. @ Zwolse
  Na A komt B, dus dat zal ik dan maar doen.;)
  Van mij moet jij niks: ik zei je kunt wat doen met je opvatting. En dat kan bij RTV Oost maar effectiever is wellicht bij degene die RTV Oost bekostigt en beoordeelt of aan de voorwaarden zijn voldaan. Maar dat is natuurlijk aan jou.
  Ik heb alleen gesproken over de nieuwssite en verder niets. Wat jij daaruit meent af te leiden, is aan jou. Zoals er wel meer aan jou is.


  ⚠️ Meld

 16. Dame.

  Wat het kostenplaatje betreft zit jij dichter bij het vuur dan ik ,daar heb ik geen zicht op.

  Wat is de insteek dat er wel meer aan mij is af te leiden?


  ⚠️ Meld

 17. Die dame van radio Zoo… OMG Nr 3 aan de bal Uhhhh ff snel op het blaadje kijken… Maachi !!! Oeps verkeerde naam … Boer heeft de bal.. Uhh Egels mogen geen blauwe voetbal schoenen,, Jaaa Duh boeie zeg nou maar gewoon wie het doelpunt scoort!!


  ⚠️ Meld

 18. Je vergist je Zwolse, wat dicht bij het vuur zitten betreft. Het was overigens maar een tip: doe ermee wat je wilt. Met die laatste zin bedoel is dat uiteraard alles wat jij doet aan jou is.


  ⚠️ Meld

 19. @Yoz

  ik word helemaal maf van die mevrouw! Is gewoon een dikke goal kans van Maachi maar ze verteld alsof het een trainingspotje is….:'(


  ⚠️ Meld

 20. Haha zie deze op twitter:

  ‘Onze’ Eagles staan 0-1 achter maar het is een leuke wedstrijd om te zien! Enjoy the GAE-business-lounge! #gaezwo

  😀


  ⚠️ Meld

 21. Gele kaart voor Maachi i.v.m. een te hoog geheven been. Even later willen de gastheren dat Maachi nogmaals een kaart krijgt. Mamedov komt erin voor Saymak!


  ⚠️ Meld

 22. Kansje voor Heerkens en even later van Suk. Geel voor Antonia wegens klagen over handsbal. De egels worden zenuwachtig. Wegereef fluit goed.


  ⚠️ Meld

 23. Bannink voor aanvoerder Slot. Van Polen nu aanvoerder. Keeper Boer krijgt trap van Suk. Commotie bij het Zwolle doel. Boer heeft pijn.


  ⚠️ Meld

 24. Boer keept verder. Krijgt aanstekers en fruit naar zich gegooid. Mamedov en Narsingh missen counter via Maachi. Keeper Koekstad trapt weg rond middencirkel. Stand nog altijd 0-1.


  ⚠️ Meld

 25. Redelijke kans voor Kolder van Koekstad. Een kopbal. Spanning neemt toe. Holy, 6 minuiten tijd extra 😮 Drost voor Narsingh in het veld.


  ⚠️ Meld

 26. Nou en om de zijdiscussie nog even af te maken;):
  Van RTV Oost

  FC Zwolle heeft zondag de IJsselderby gewonnen. In Deventer was de ploeg van trainer Art Langeler met 1-0 te sterk voor Go Ahead Eagles.

  In de eerste fase van het duel was Go Ahead Eagles de betere ploeg. Dat leverde kansen op voor Antonia en Kolder, maar scoren deden zij niet. Na een klein half uur nam Zwolle het heft in handen. Dat leverde twee kansen op voor Maachi, maar hij schoot voorlangs en doelman Van der Vlag bracht redding op zijn tweede inzet. Aan de andere kant was er een grote kans voor Kolder, maar hij raakte de buitenkant van de paal. Acht minuten voor rust kwamen de gasten op voorsprong. Linksback Van Hintum schoot een vrije trap langs de muur en ook langs Van der Vlag.

  In de tweede helft ging Go Ahead Eagles op jacht naar de gelijkmaker. Joey Suk was daar voor de Deventer ploeg nog het dichtst bij, maar zijn inzet ging over het doel van doelman Boer van Zwolle. De koploper stelde daar weinig kansen tegenover. Het duel lag nog een tijdje stil door een blessure bij Boer, maar ook in de lange blessuretijd kwam Go Ahead niet tot scoren en dus ging de winst naar de koploper in de Jupiler League. Go Ahead blijft op plek elf staan.

  Go Ahead Eagles – FC Zwolle 0-1

  0-1 Van Hintum (37)  ⚠️ Meld

 27. @Dame, op de site van RTV oost wordt er wel verslag gedaan van de sporten in en om Zwolle.

  Ja de TOP klasse maar wie zit daar nou op te wachten.
  Prima Twente en Heracles. Maar bij een voor Zwolle en Deventer (dus overijssel) belangrijke wedstrijd blijf ik van mening dat ze de plank hebben mis geslagen.
  Op geen enkel moment voorbeschouwing, ben benieuwd of er op één of andere manier nog iets gedaan wordt met deze wedstrijd in een journaal o.i.d.

  Heb jij al iets gelezen over de ludieke actie op de site van rtv oost?


  ⚠️ Meld

 28. Eens Ingrid, dat heb ik ze ook gemaild. Vandaar mijn oproep tot een bombardement van dergelijke mailtjes. Laat je horen als je iets niet bevalt. De voorzitter van Landstede, De heer R. van Kessel (Mail: rwjvankessel@landstede.nl) zit in het Programmabeleid Bepalend Orgaan (PBO). Deze info (incl. mailadres) komt van de site RTV Oost. Nog van het onderdeel ‘sport’ ook!  ⚠️ Meld

 29. @Dame, ik had al een mail gestuurd naar het PBO, maar heb mijn mail alsnog ook verstuurd naar Dhr. Van Kessel. Hoop dat velen ons volgen.

  Opdat de thuiswedstrijd wel uitgezonden wordt.


  ⚠️ Meld

 30. Dat hoop ik ook, hoewel wij die dan ook helemaal live kunnen volgen. Is nog mooier. Volgens Dick hebben ze de uitzendrechten niet. Ik snap ook niet waarom er gekozen moet worden tussen Jupiler en Topklasse of ze hebben te weinig geld voor beide. Maakt niet uit, de keuze is stom. Daar zijn velen in Zwolle en Deventer e.o. het vast mee eens.


  ⚠️ Meld

 31. @Dame, klopt we kunnen in het stadion zitten. Maar er zijn er ook velen die dat niet (meer) kunnen.En ook voor de Devetenaren is net zoals in Deventer voor de Zwolle supporters maar beperkt plaats.


  ⚠️ Meld

 32. Dat begrijp ik Ingrid; ik had het over jou en mij. Ik vond het vorig jaar helemaal te gek om die wedstrijd bij te wonen. Wat een sfeer! En lachen om een GAE-supporter die bij de 3e goal als een Bokito tegen het scherm stond te beuken. Dat bewees op dat moment wel zijn nut.
  Nee, uitzenden moeten ze. Het is voor deze streek net Ajax-Feyenoord of NEC-Vitesse.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.