Groene partij wil Openluchtbad snel open hebben

GroenLinks/De Groenen heeft meerdere malen aangegeven dat het monumentale Openluchtbad aan de Ceintuubaan in Zwolle een belangrijke voorziening is, die aan duizenden zwemmers plezier biedt, met dank aan de vele vrijwilligers. Een voorziening die voor Zwolle ook op de lange termijn behouden moet blijven.

In de Stentor las de groene fractie, dat het bad voorlopig niet open kan omdat na reparatie het nog weken kost om het met water te vullen, en dat een snellere oplossing om financiele redenen niet haalbaar is. “Het lijkt er op dat met een kleine ondersteuning plezier voor een groot aantal Zwollenaren bereikt kan worden, en nog meer als het de komende weken warm blijft”, zegt Michiel van Harten zaterdag. Hij wil van het college, via mondelinge vragen, weten of het de waarde van het Openluchtbad erkent dat vanaf mei open is. Ook vraagt GL/DG om op korte termijn met de vrijwilligers van het bad in overleg te gaan om zodoende te bezien hoe de gemeente kan meehelpen om het bad in de maand mei zo spoedig mogelijk open te krijgen.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Waar bemoeit de politiek zich mee? Ooit heeft die politiek dit prachtige bad willen verkwanselen voor wat luizige guldens ie men dacht te vangen door verkoop.
  Na een kraakactie en een bezetting van maanden, begin jaren negentig, wordt dit bad gerund door vrijwilligers en mensen die lid zijn van de daarvoor opgerichte vereniging.

  En nu zegt de politiek dat het eerder open moet? Dat klopt niet !


  ⚠️ Meld

 2. @ Dick Algra: Er is natuurlijk wel een verschil tussen ‘de politiek’ en een politieke partij. Ik weet niet hoe deze politieke partij in die tijd tegen de sloopplannen aan had gekeken, maar GL/De Groenen kennende zouden zij 100% achter kraakactie en bezetting hebben gestaan.


  ⚠️ Meld

 3. De gemeente Zwolle zal niet meewerken het bad sneller open te krijgen. In de gemeenteraadsvergadering bleek dat er geen vraag van het Openluchtbad zelf bij de gemeente bekend was. Wethouder Cnossen zei ook dat er geregeld contacten zijn met het bestuur van het bad. Cnossen zei toe zich in te zetten voor structurele gemeentelijke steun (inclusief fondsvorming voor het onderhoud) aan het monumentale buitenbad.


  ⚠️ Meld

Reageer