Tien jonge vrijwilligers verdienen Jong Goud

Zwolle – Burgemeester Henk Jan Meijer reikte zaterdagmiddag de uitreiking van de onderscheiding Jong Goud van de gemeente Zwolle uit aan totaal tien jonge vrijwilligers. De onderscheiding Jong Goud wordt toegekend aan Zwolse jongeren tussen de 13 en 18 jaar die zich vrijwillig inzetten voor de stad. Voor deze derde editie was de uitreiking op een bijzondere locatie: manage ’t Hoefijzer, aan de Hollewandsweg in Zwolle.

De 17-jarige Danny Jansen  uit Westenholte kreeg een speldje en een oorkonde voor zijn inzet voor onder andere de dierenweide in het Stinspark. De eer van Jong Goud viel ook ten deel aan negen vrijwilligers van manege ’t Hoefijzer voor hun vrijwillige inzet voor mensen met een beperking. Dat waren Petra van Enter (16), Sophie Corporaal (15), Marijn van Es (13), Mireille Grooters (16), Daphne de Jonge (17), Franka Lambert (17), Nienke Smit (16), Marije van der Wal (15) en Roelof Snijder (18).

Dit jaar vond de derde editie van Jong Goud Zwolle plaats. Er waren twee aanvragen gedaan: een groepsaanvraag en een individuele aanvraag. Beide aanvragen werden door de jury gehonoreerd. Dat betekende dat in totaal tien jongeren in de leeftijd van 13 tot 18 jaar Jong Goud kregen. Deze jongeren zetten zich op verschillende fronten vrijwillig voor de samenleving in. Zij hebben daarom een voorbeeldfunctie voor leeftijdsgenoten. Hun inzet varieert van het werken aan betere voorzieningen en meer activiteiten voor jongeren in de eigen woonwijk tot het ondersteunen van mensen in het uitoefenen van hun hobby.

De jongeren kregen tijdens de bijeenkomst door Henk Jan Meijer de Jong Goud onderscheiding opgespeld. Daar hoorde ook een oorkonde bij waarin de persoonlijke verdiensten staan vermeld. De jury van Jong Goud Zwolle bestond uit voorzitter Henk Jan Meijer, twee jongeren die respectievelijk in 2009 en 2010 met Jong Goud zijn onderscheiden en vertegenwoordigers van het basis- en voortgezet onderwijs, de gemeenteraad en de Vrijwilligerscentrale Zwolle. Tijdens de feestelijke bijeenkomst met familie en vrienden van de jongeren stelden de juryleden de winnaars van Jong Goud vragen om daarmee extra aandacht te vragen voor hun inzet.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Ik ben de oudste vrijwilliger bij ’tHoefijzer en winnaar van de Gouden opsteker no 11 van de Tros,ik ben hartstikke trots op deze jongelui die mij op Zaterdagmorgen altijd trouw helpen paarden poetsen en opzadelen en verder de instructrice trouw helpen met de ruiters.
    Proviciat met deze onderscheiding.
    Jannes Riphagen


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.