Schaatsbaan in stadsgracht primeur voor Zwolle

Zwolle – Zwolle hult zich op allerlei fronten nu al in een winters jasje. Schaatsliefhebbers kunnen zich opmaken om in de Thorbeckegracht de ijzers onder te binden. De mobiele schaatsbaan van Alfred Guikema wordt op pontons in de gracht geplaatst. Schaatsen op deze drijvende ijsbaan is mogelijk van 3 december 2011 tot en met 8 januari 2012.

25-11-2011_voortgang_opbouw_rodetorenplein_12.jpg

Ten4, het bedrijf van Zwollenaar Alfred Guikema, is verantwoordelijk geweest voor de tijdelijke ijsbanen voor de film ‘Hel van 63’. Op diverse locaties in binnen- en buitenland bouwde het team van Guikema een aantal mobiele ijsbanen om een aantal trajecten van de barre Elfstedentocht uit 1963 vorm te geven. Een mobiele ijsbaan op het water is voor Zwolle een primeur. De ingang van de baan is gesitueerd op het Rodetorenplein. De schaatsbaan is geopend van 3 december 2011 tot en met 8 januari 2012, dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur. De entree bedraagt € 3,00. Schaatsen zijn te huur voor 3,50 euro.

Reuzenrad en draaimolen

Het Rodetorenplein wordt in december en januari de place to be. Niet alleen vanwege het IJsbeeldenfestival en de drijvende schaatsbaan. De kleintjes genieten van een ritje in leuke draaimolen. Daarnaast is er ook een torenhoog reuzenrad geplaatst. Vanaf grote hoogte heeft de bezoeker een fraai uitzicht over Zwolle en de wijde omgeving.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Ha leuk…

  Komt er nog een hele ombouw om de ijsbaan, of kan je met een fout aangesneden bochtje ook over de reling verdwijnen? 😉


  ⚠️ Meld

 2. Daar zullen wel reclameborden op komen denk ik Wilbert maar ja je weet het nooit natuurlijk, voor de zekerheid je zwembroek er onder aan doen 😉

  Gezelligheid in de binnenstad in december, ik houd r van!


  ⚠️ Meld

 3. Gemeente Zwolle doet weer zijn uiterste best om er een gezellige decembermaand van te maken. Zeker ga ik ook kijken en genieten.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.