Dames Landstede Basketbal ZAC winnen

Zwolle – Er is een liedje dat gaat over 10 kleine meisjes op een hek. Er valt er elke keer één vanaf en uiteindelijk blijft er geloof ik één over. Zo vergaat het de dames van Landstede–ZAC ook een beetje. Ze zijn met elf spelers aan het seizoen begonnen.

Eén is er afgehaakt vanwege motivatieproblemen en zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen Uitsmijters blesseerde zich speler nummer 3. Dan blijven er nu nog zeven over. Maar dat mocht de pret deze avond niet drukken. In een bij vlagen goede en aantrekkelijke wedstrijd won Landstede ZAC ruim en overtuigend met 66-48. Drie weken geleden had het basketbalteam uit Zwolle tegen de dames van de Uitsmijters nog een verlenging nodig om met één punt te kunnen winnen.

Verslag:

In tegenstelling tot de andere wedstrijden tot nu toe, beginnen we vanavond voortvarend aan de wedstrijd. We zetten de tegenstander snel onder druk en aanvallend bepalen wij het tempo. Binnen een minuut staat er 5-0 op het scorebord. Op dat moment eist de scheidsrechter dat we de tafel vervangen omdat die in zijn ogen niet goed functioneert. Twee geblesseerde spelers van ons team nemen het over. Het wordt al snel 8-3 en we zitten lekker in de wedstrijd. Maar in de vierde minuut gaat het mis en weten we absoluut geen raad met nummer 11 van de tegenstender. Zij scoort er lustig op los en houdt in haar eentje Uitsmijters in de race. Het wordt 12-12 en we kunnen weer opnieuw beginnen.

Toch zijn we in het eerste kwart al de betere ploeg. Het gaat bij ons veel sneller en net een tandje beter. Scores van Lincy Brummelhuis en Marlies Verhoeff bepalen de stand na een kwart op 21-14. In het tweede kwart lopen we in de vierde minuut naar een voorsprong van 11 punten, 29-18. Uitsmijters begint al wat vermoeid te ogen maar die strooien ons daarmee zout in de ogen. Ook nu blijkt weer dat we geen moment kunnen verslappen want door concentratieverlies aan onze kant slinkt de voorsprong en staan we bij rust nog maar 4 punten voor, 35-31.In de rust hebben we het daar over met elkaar. We moeten leren te blijven basketballen en niet op onze lauweren te rusten als het wat makkelijk gaat. Na rust pakken we het goed op en in “no time” is de voorsprong weer 9 punten, 40-31. Uitsmijters doet nog wat terug tot 40-34 maar vanaf dat moment begint het bij ons weer lekker te draaien. Marlies Verhoeff komt een paar keer mooi vrij in de pick and roll offense. In de zoomer van het derde kwart gooit Marieke Peters er een prachtige driepunter in en we hebben het beslissende gat geslagen, 54-38 na drie kwarten.

In het vierde kwart controleren we de wedstrijd volledig. Josje Peters, die een hele goede wedstrijd speelt onder de basket en in de rebound overal tegelijk is, blesseert zich helaas aan haar enkel. Een paar spelers bij ons lopen al met vier persoonlijke fouten dus zijn we erg kwetsbaar. In de laatste drie minuten neemt de concentratie weer bij ons af en we duiken in een time out om aan te geven dat we in een paar minuten niet het goede gevoel van een hele wedstrijd weg moeten gooien. De laatste aanval is een beauty. Een assist van Alissa Verhoeff met een back door move van zus Marlies Verhoeff gevolgd door een score is het laatste wapenfeit van de wedstrijd. We winnen met 66-48.

We zijn vanavond de betere ploeg geweest. Zowel collectief als individueel klopte het vanavond. Annamarie Altay speelde nummer 11 de tweede helft helemaal uit de wedstrijd. Uitsmijters wist in de tweede helft ook maar 17 punten te scoren. Dat kwam ook omdat we de bucket goed dicht hadden. Uitsmijters moest regelmatig de bal inleveren omdat ze binnen 24 seconden niet tot een schot wisten te komen. En zo gaat het elke week een stap(je) vooruit. We hebben de derde plaats op de ranglijst in handen.

Aanstaande zaterdag is er Sinterklaas verlof. Mooi gepland om het team de gelegenheid te geven weer wat te herstellen van het blessureleed. Zaterdag 10 december spelen we opnieuw thuis tegen het hooggeplaatste Twente Buzzards.

Scores: Marlies Verhoeff 25, Marieke Peters 15, Josje Peters en Lincy Brummelhuis 9.

Jan Verhoeff

Artikel delen: