Jaap Groen maakt al fietsend kunstwerken

Zwolle – Al fietsend een afbeelding maken. Jaap Groen werkt dit concept uit in de week van de Vrije Ruimte (28 november tot 4 december) in culturele broedplaats DOAS. Jaap Groen: “Het gaat mij om het weergeven van  de werkelijkheid zelf; datgene wat zich afspeelt in het hier en nu.  Door handelingen uit te voeren en om te zetten naar een werk tracht ik dichter bij de werkelijkheid te komen en deze zichtbaar te maken. Wat doen we bijvoorbeeld als we een broodje smeren? De handelingen die met deze actie verbonden zijn vergroot ik uit”.  

jaapgroen.jpg

Naast het fietsen worden andere acties verbeeld, zoals smeren, blazen, gieten, harken, prikken, poetsen en kammen. Jaap Groen is beeldend kunstenaar uit Zwolle en uit zich met name via installaties en interactieve performance. De week van de Vrije Ruimte is een initiatief van de Oude Ambachtsschool aan de Mimosastraat in Zwolle. In de huidige tijd van bezuinigingen zijn veel kunstenaars bezig met toegepaste kunst;  kunst in opdracht of bijvoorbeeld workshops. DOAS ondersteunt dit, maar wil ook nadrukkelijk ruimte bieden aan vrije geesten, inspiratie en uitwisseling. De Vrije Ruimte, een leeg atelier van ca 100 m2 biedt de fysieke voorwaarde hiervoor. Uitwisseling tussen externe kunstenaars, zoals Jaap Groen, DOAS leden en andere geïnteresseerden leidt tot inspiratie en nieuwe ideeën.

Nieuwsgierig naar het werk van Jaap Groen? Dan bent u van harte welkom op zaterdag 3 en zondag 4 december, tussen 13.00 en 17.00 bij culturele broedplaats DOAS, Mimosastraat 1 in Zwolle. Voor meer informatie over Jaap Groen, kunt u terecht op www.jaapgroen.nl.

Voor meer informatie over DOAS, kijk op www.doas.nl.

Artikel delen: