Zelfdoding op perron van NS station Zwolle

Zwolle – Door een aanrijding met een persoon op het station van Zwolle is er maandagmorgen rond 06.20 uur vertraging ontstaan met het treinverkeer van en naar Zwolle.

Een persoon had zich op het eerste perron van het station voor een trein geworpen. De locatie werd voor talrijk aanwezige reizigers afgezet. De beperkingen rond Zwolle als gevolg van de aanrijding zijn sinds 09.05 uur voorbij. Treinreizigers moeten nog rekening houden met een langere reistijd.

Artikel delen:
Reacties 65
 1. Ik zag ze bezig. Nou had diegene wel het einde van het perron gekozen, maar dan nog, bijhoorlijke k-streek om dat op het station te doen waar je er niet alleen de machinist mee pakt, maar ook nog eens iedereen die daar op het perron staat…


  ⚠️ Meld

 2. Ik had vertraging vanochtend, niet wetende wat er gaande was totdat het omgeroepen werd in de trein!! Arme mensen die dat gezien hebben 🙁


  ⚠️ Meld

 3. hoe stom is die persoon eigenlijk? in het midden op het perron je voor een trein gooien die aan het remmen is om te stoppen op het station, dus waarschijnlijk niet harder gaat dan 15 km pu  ⚠️ Meld

 4. Ik zal het kort houden Japser, en reageer hierna ook niet meer…

  Wat weten jullie te vertellen over de belevingswereld van deze persoon? Jullie reageren hier vanuit een gezonde psychische toestand neem ik aan waar je nog kunt relativeren en nadenken…  ⚠️ Meld

 5. Ja, precies TP. Waarom zouden wij ons in de wereld moeten inleven van iemand die er op deze manier een einde aan maakt? Ik snap dat dit figuur daar niet over nadenkt, of iig niet zoals een normaal mens dat doet. Maar dat neemt nog niet weg dat ik het een k streek vind. Als je een eind aan je leven wil maken, is dat je eigen keuze, maar zodra je daar andere mensen mee benadeeld (kinderen die bungelende ouders vinden, machinisten die een trauma oplopen door een springer, etc. etc.), verlies je direct al mijn respect.


  ⚠️ Meld

 6. Was 21jarige jongen uit Zwolle. Niet opslag dood 3uur later overleden. Had iets met zn “vriendin” te maken. In t ziekenhuis vroegen ze of ze gebeld moest worden waarop hij zei; ik hoef haar nooit meer te zien.. tragic


  ⚠️ Meld

 7. Ja mensen, vanuit mijn hopelijk nuchtere verstand ga ik er altijd vanuit dat NIEMAND anders het waard is om jouw leven te vergallen, laat staan dat je door een ander jezelf zodanig wanhopig laat maken dat je dr een eind aan maakt, maar ja, wie ben ik? En ik ben het met Japser eens dat je dan nog anderen niet moet confronteren hoe moeilijk ook!


  ⚠️ Meld

 8. Is het niet vreemd om te discussiëren over iemand die onder een trein is gekomen en daaraan dood is gegaan. Beetje respect a.u.b.

  inderdaad Zwolluh, dat is NIET vreemd als er een artikel op de hoofdpagina van WLZ is geplaatst met daarbij gekoppeld de mogelijkheid om te reageren.


  ⚠️ Meld

 9. Ik zag het vanochtend ook, en heb veel respect voor de professionals (prorail ongevallenbestrijding, politie, ambulancepersoneel enz) die bij zo’n geval in actie komen. Ongelooflijk hoe die mensen hier mee om weten te gaan.


  ⚠️ Meld

 10. Wat Tim zegt: respect voor de professionals (prorail ongevallenbestrijding, politie, ambulancepersoneel enz).

  Maar helemaal niks voor een persoon die zichzelf vermoord door zich voor een trein te gooien (los van of dat in deze het geval is).


  ⚠️ Meld

 11. Japser en andere onnozelen die een ongezouten mening hebben over degene die dit gedaan heeft. Reageer niet als jullie dit soort onzin uitkramen. Het is al erg genoeg dat iemand tot deze daad gekomen is. Niet alleen voor zijn nabestaanden, maar ook voor hem of haarzelf, alsmede voor alle getuigen. Mensen plegen geen zelfmoord, omdat het allemaal zo geweldig met ze gaat. Een waarde-oordeel is niet op zijn plaats. Respect voor eenieder wel.


  ⚠️ Meld

 12. Ik ben het helemaal eens met Stadshagenees. Iemand die tot zoiets komt moet wel wanhopig zijn. mijn man werkt bij het spoor en ook wij hebben hier mee te maken gehad. Nooit hebben we iemand veroordeeld om de beslissing die hij/zij heeft genomen. Het is al triest genoeg. Ik schrik soms van het onbegrip, het gebrek aan meeleven met je medemens in deze tijd.Omzien naar elkaar is er vaak niet meer bij. Ook dat zorgt ervoor dat mensen zich niet thuis voelen in deze maatschappij.


  ⚠️ Meld

 13. Respect of geen respect.. Alsof die persoon zich daar druk over zal maken. Probleem is dat zelfdoding verboden is in Nederland en dus ook hulp daarbij.
  Wat is eigenlijk wel een maatschappelijk geaccepteerde manier om jezelf vacant maken?


  ⚠️ Meld

 14. als iemand loopt te roepen dat hij/zij zichzelf van het leven berooft dan is het de gek van de straat en heeft niemand er respect voor (en dat weet ik uit eigen ervaring) en als iemand zich voor een trein flikkert en anderen hebben er een mening over hoe hard het ook is, dan moet je respect hebben? ga weg joh anderen lastig vallen 30 hulpverleners die niet kunnen slapen vanavond en slachtofferhulp moeten inschakelenwat kost dat wel niet? en dan nog die aangepaste dienst regeling voor paar uur en 3 perrons die niet gebruikt konden worden duur grapje van zo iemand
  chill


  ⚠️ Meld

 15. helemaal mee eens met Stadshagenees en m. Ik stond vanochtend om 6.15 uur te wachten op perron 1. Omdat het helemaal aan het einde van het perron gebeurde heb ik er gelukkig weinig van meegekregen behalve een toeterende en remmende trein.. Had uiteindelijk 45 minuten vertraging. Maar dat is natuurlijk helemaal niets t.o.v het leed (bij hemzelf en zijn familie).  ⚠️ Meld

 16. Wat een gezeik over vertraging en snelheid van een trein bij aankomst op een perron! Er is iemand omgekomen hoor!
  Of het een ongeluk was, of opzet, wat maakt het uit?! Het is al verschrikkelijk dat iemand op deze manier omkomt. Ook al is het zelfdoding geweest, hoe verschrikkelijk moet zoiets voor zijn familie, vrienden en kennissen zijn! Ook voor de omstanders zal dit een hele klap zijn. Iedereen sterkte gewenst die hier om wat voor reden bij betrokken is. En houdt in een reactie aub rekening met het feit dat er bekenden van het slachtoffer mee kunnen kijken…


  ⚠️ Meld

 17. ik hoop dat je daarboven meer rust krijgt.
  R.I.P.

  Toen ik het las dacht je dat ik dacht aan de mensen op het perron?
  een half uurtje, 45 min langer vertraging valt in het niets bij iemand die zodanig in zijn vel zat dat hij dit als enige oplossing zag!!!
  mijn gedachten gaan uit naar hem en zijn nabestaanden.  ⚠️ Meld

 18. Sneu als je zo ‘gek’ bent in je hoofd, en geen uitweg meer kan vinden.
  Het is belijkbaar beter voor hem, maar toch sneu voor de mensen die het gezien hebben. Maar dan vind ik het nog geen reden om er zo luchtig en nuchter over te praten wat sommige mensen hier boven doen 😉


  ⚠️ Meld

 19. Ik snap dat het voor zo iemand verschrikkelijk is, en dat je op een gegeven moment geen uitweg meer ziet is helemaal erg. Daar heb ik alle medelijden voor. Maar ja, ik dacht wel Payy aan al die mensen op het perron, en niet vanwege de vertraging, maar vanwege het trauma wat één iemand zo een heleboel mensen kan bezorgen! een half uur later stond mijn trein ernaast, als ik alle comotie erom heen zag liepen bij mij de rillingen al over de rug, laat staan als je op dat moment op het perron of in die trein zat.

  Wat ik zeg, ik snap dat het voor iemand een uitzichtloze situatie kan zijn en dat vind ik echt verschrikkelijk voor die persoon, maar je maakt mij niet wijs dat zo iemand niet kan bedenken wat hij/zij alle andere mensen daar op dat perron aandoet… en daarvoor kan ik absoluut geen respect opbrengen.


  ⚠️ Meld

 20. Mensen die (nog) in staat zijn om aan de gevolgen voor hun omgeving te denken, zullen niet zo snel zelfmoord plegen. Helaas is de gemoedstoestand van degenen die deze trieste keuze maken op dat moment niet dusdanig dat ze de gevoelens van hun naasten en de schok van mogelijke omstanders of vinders meewegen.
  En ik denk dat deze mensen helemaal niet wegen of WLZ-bezoekers “respect” voor ze opbrengen. Uit een aantal bovenstaande reacties blijkt dat niet alleen degene die zo wanhopig of depressief was dat hij deze keuze meende te moeten maken, gebrek aan invoelingsvermogen kan worden verweten…
  Ik wens de nabestaanden, vrienden en bekenden van de persoon heel veel sterkte toe. Het is afschuwelijk wanneer een van je naasten zichzelf doodt. Heel verdrietig allemaal.


  ⚠️ Meld

 21. ik heb het zelf een paar jaar geleden meegemaakt in zwolle zuid dat er 1tje voor de trein sprong.

  spoorbomen gingen dicht staat een man met een fiets.
  hij stapt van zijn fiets en loopt rustig het spoor op en ging op de rails staan.

  geloof me dat is echt geen pretje om te zien.
  dus ik vindt het prima dat er zich 1tje van kant wil maken. maar laten ze het dan op een andere manier doen.
  waar de mensen er geen last van hebben en moeten leiden om een ander zijn probleem


  ⚠️ Meld

 22. Bericht door Stadshagenees, op 28 november 2011 om 16:20
  Japser en andere onnozelen die een ongezouten mening hebben over degene die dit gedaan heeft. Reageer niet als jullie dit soort onzin uitkramen. Het is al erg genoeg dat iemand tot deze daad gekomen is. Niet alleen voor zijn nabestaanden, maar ook voor hem of haarzelf, alsmede voor alle getuigen. Mensen plegen geen zelfmoord, omdat het allemaal zo geweldig met ze gaat. Een waarde-oordeel is niet op zijn plaats. Respect voor eenieder wel.

  Respect? Voor iemand die zichzelf dood? Moet ik dan denken: goed gedaan jochie?? Nee, vergeet het maar. Ik snap dat het een wanhoopsdaad is, dat het leven voor diegene zo uitzichtloos leek dat hij/zij er een eind aan wil maken. Maar voor de daad hoef ik geen respect te hebben! Zeker niet als je met die daad mensen confronteert. Iemand staat te verkleumen op het perron op een maandagochtend en ziet dat iemand voor de trein springt, alsof dat voor die persoon niet verschrikkelijk is. En dan nog moet je respect voor de springer hebben?? Of de machinist die op dat moment eigenlijk iemand dood, die moet ook maar respect hebben voor de gevoelens van de zelfdoder? Doe even normaal zeg! En dan mij onnozel noemen.

  Ik geef geen waarde-oordeel over het wel of niet zelfmoord plegen. Ik zeg alleen wat over de manier waarop. Waarmee je op deze manier veel mensen een mogelijk trauma bezorgt. Daar heb ik 0 respect voor.

  En ‘reageer dan niet’, doe even normaal zeg. Dit is een forum waar ik blijkbaar mijzelf mag registreren, dus mijn mening mag geven. Ik laat me door jou de mond niet snoeren!


  ⚠️ Meld

 23. dus mijn mening mag geven. Ik laat me door jou de mond niet snoeren!

  Alsof mensen daar op zitten te wachten. Eigenlijk had de beheerder alleen een mededeling van moeten maken. Geen reacties en meningen van anderen, de daad is al triest genoeg voor alle betrokkenen.


  ⚠️ Meld

 24. @Edwin het is niet aan jou om te bepalen of er iemand of niemand zit te wachten op de mening van iemand.

  De reactie mogelijkheid is er ook om discussie’s te voeren. Gaat niet echt lekker als je de belangrijke zaken op slot gooit.

  Dat gekusjekroel hier altijd.


  ⚠️ Meld

 25. Ach dit gaat toch helemaal nergens meer over?

  Ik begrijp best dat het vreselijk is geweest voor de mensen die dit hebben gezien.
  Maar spreken van een trauma is wel sterk uitgedrukt.
  Een kennis is een machinist en heeft dit meegemaakt en heeft er waarschijnlijk ook wel mee gezeten.
  Maar de de eerst volgende dag gewoon weer gaan werken en zijn leven opgepakt, want zo gaat het nou eenmaal.

  Denk je dat de nabestaanden hun leven zo makkelijk op kunnen pakken? Zijn ouders die hem 21 jaar lang opgevoed hebben hun zoon plotseling kwijt zijn?

  Mensen plegen idd geen zelfmoord omdat het zo geweldig met ze gaat.

  Ik heb zelf nooit zoiets gezien en mischien is dat de reden dat ik er makkelijk over mee kan praten maar mijn gedachten gaan nu vooral uit naar de nabestaanden.


  ⚠️ Meld

 26. Nee om de wijze waarop je je oordeel velt. Heeft niets met je mening te maken . Ook het feit dat je zegt dt ik naar mezelf moet kijken past daar precies bij, helaas voor jou bestaat de wereld niet alleen uit Jaspers. Goddank! dan was het en nog hardere wereld


  ⚠️ Meld

 27. @m ik denk dat je veel meer invult dan dat je zou moeten doen, en daardoor een compleet verkeerde mening vormt. Geeft niet hoor. Dat is hip tegenwoordig.


  ⚠️ Meld

 28. Japser, je spreekt in verschillende reacties je afkeuring uit over “deze manier”. Dat suggereert dat er ook een betere manier is. Welke zou dat kunnen zijn? Hulpverleners op dit gebied zijn er volgens mij niet.


  ⚠️ Meld

 29. Ik vind dat euthanasie voor iedereen beschikbaar moet zijn. Uiteraard wel met begeleiding om tot een goede keus te komen. Maar als iemand echt niet meer wil, moet diegene niet tegen gehouden worden.


  ⚠️ Meld

 30. Jasper ik snap best dat je op deze manier denkt, maar houd wel in je hoofd dat iedereen dit kan lezen. Je kan hier mensen mee kwetsen als je dit zegt, dus beter houd je dit soort dingen voor je. Mensen hoeven niet te horen dat jij er geen respect voor hebt, denk je nou dat iemand dit gewild had? Het is al erg genoeg voor iedereen.

  Rust zacht maat:(


  ⚠️ Meld

 31. @kennis ik ga niet rekening houden met iedereens gevoelens, dan kan ik namelijk nooit meer iets zeggen. Wat je ook zegt, er is altijd wel iemand die meeleest en er een probleem mee heeft.

  Ik heb overigens ook gezegd dat het zwaar k is voor de familie en vrienden van de persoon. Daarnaast voer ik een algemene discussie. Een ieder die daar niet goed tegen kan, staat het vrij om mijn posts te negeren.


  ⚠️ Meld

 32. @Japser, mee eens. Maar het tragische is dat als iemand zo de weg kwijt is hij dit niet als optie zal zien, want hij wil op dit moment dood. En geen bedenktijd. En dan zijn er alleen maar manieren waarmee je onherroepelijk iemand anders zult confronteren. Egoïstisch kun je het noemen. En dom. Maar zo loopt het.


  ⚠️ Meld

 33. Ik wil graag bij deze iedereen die het moeilijk heeft in deze gemene periode van het jaar heel veel kracht en sterkte wensen…
  Met name ook nu de mensen die betrokken zijn bij dit verlies.


  ⚠️ Meld

 34. @ Jasper Als je alleen respect kunt opbrengen voor mensen die geen stomme dingen doen wordt je leven respectloos en heeft iemand snel een reden om ook voor jou geen respect te hebben. Ik snap niet waarom jij zo graag je mening wil geven. Je kent het verhaal nauwelijks, je kent het slachtoffer niet en de situatie. Je reacties zijn ongenuanceerd, in die zin ben ik het er mee eens dat je nog veel hebt te leren, maar ja, wie niet? Je neemt ook geen slag om de arm in je uitspraken. Als jij de persoon wel zou kennen, zou je niet zo reageren. Daar ben ik vrij zeker van.
  Daarnaast plegen de meeste mensen impulsief zelfmoord, daarbij wordt niet al te veel nagedacht, dat blijkt wel uit het feit dat ze zelfmoord plegen.. Maar ja, hun denken zit op slot als het ware. Jouw denken zit echter ook op een bepaalde manier op slot aangezien je mijns inziens je niet of nauwelijks probeert in te leven in het waarom. Enough said, ik denk dat je me toch niet wel volgen hierin. Wou het toch gezegd hebben.


  ⚠️ Meld

 35. @Gait ik heb het niet over deze specifieke persoon. Daar gaat het fout bij je gedachte. Ik heb het over zelfmoord op deze manier in het algemeen.

  Hoe ik er tot toe ben gekomen om op deze manier over zelfmoord te denken, heeft zich allemaal buiten dit nieuwsbericht afgespeeld, en doet op dit moment naar mijn mening ook helemaal niet ter zake.

  Als mensen dat ongenuanceerd vinden, is dat hun goed recht. Ik kies ervoor om mij niet te focussen op allerlei uitzonderingen in een algemene discussie.


  ⚠️ Meld

 36. Het lastige van het menselijk brein is dat je niet kunt kijken in die van een ander.
  Het enige dat ik weet dat de mens van nature een overlevingsdrang heeft.
  Wanneer je zover bent dat de geestelijke pijn de overlevingsdrang overheerst en je overgaat tot het beëindigen van je eigen leven dan moeten deze pijnen wel heel erg zijn. pijnen die ik me liever niet wil voorstellen( als ik dat ?berhaupt zou kunnen).

  Helaas heb ik dit van zeer dichtbij meegemaakt, het besef dat ze veel mensen meetrekken in de ellende van dit soort zelfdodingen is dan allang niet meer aanwezig.
  Er gaan ( soms een heel leven) hele lange tijd overheen voordat men tot deze daad komt.

  Vandaar dat ik het nog steeds zeer mensonterend vindt dat wanneer volwassen mensen die geen zicht meer hebben op herstel en de wetenschap hebben voor altijd de pijn bij zich te dragen niet de mogelijkheid wordt geboden dit op een mens waardige manier te kunnen doen.

  Ik weet dat deze discussie zeer lastig is omdat er altijd familieleden en vrienden zijn die hier zeer veel leed aan hebben en omdat het heel vaak niet vast te stellen is of herstel mogelijk is.
  Tevens kan in deze situaties de persoon vaak niet helder genoeg denken en is dus niet toerekeningsvatbaar.

  Maar als ik de keuze moest maken tussen het in bijzijn(en overleg) van de familie of vrienden te sterven of de trein van 6:20 dan koos ik toch voor het eerste .
  Dit zou een recht moeten zijn  ⚠️ Meld

 37. Maar als ik de keuze moest maken tussen het in bijzijn(en overleg) van de familie of vrienden te sterven of de trein van 6:20 dan koos ik toch voor het eerste .
  Dit zou een recht moeten zijn

  Daar had deze persoon hoogstwaarschijnlijk wel zo zijn redenen, je eigen mening hier geven is altijd lastig want 9 van de 10 personen weten niet wat de situatie was.  ⚠️ Meld

 38. Ik kende deze jongen en ik wil enkel zeggen dat ik het schandalig vind hoe sommigen er hier over praten. Denk eens niet alleen aan jezelf.


  ⚠️ Meld

 39. Even de hele discussie gelezen… En mijn reactie nog eens drie keer gelezen.

  Er is hier wel eens vaker een discussie ontstaan over iemand die zelfmoord pleegde. Dezelfde argumenten kwamen daar naar voren. Andere mensen vielen toen net zo hard over de mening die Japser hier neerlegt. Ze kwamen met dezelfde argumenten. Er werd gescholden en getierd. Het ging zelfs zo ver, dat ik een persoonlijk dreigtelefoontje kreeg. (En mijn mening was minder uitgesproken dan hoe Japser het nu brengt!)

  Inderdaad: nabestaanden hebben het zwaar. Ook mensen die het gezien hebben hebben het zwaar. Het is erg cru, maar er is maar één “verantwoordelijke”. Japser laat heel goed zien, dat het schijnbaar “not done” is om een bepaalde mening te uiten, want hij wordt er behoorlijk op aangevallen!
  Maar ik heb hier nergens genoemd zien worden dat er ook een andere optie was geweest. Er is nu gekozen voor zelfmoord…. Dan lijkt het erop alsof aan de optie “erover praten” voorbij is gegaan.

  Waarom mag Japser niet vinden wat hij vindt? En waarom zou hij dat hier niet neer mogen zetten? Je kunt er voor kiezen zijn toevoegingen wel of niet te lezen. De nabestaanden, mensen op het perron, machinist en de hulpverleners zijn de enigen hier die geen keuze hadden!


  ⚠️ Meld

 40. Aller eerst; veel sterkte aan de nabestaanden,
  en ik wens de getuigen ook veel sterkte toe..
  niemand verdiend het dat dit met een geliefde gebeurd.

  Ik lees echt veel menings verschillen over het feit dat deze persoon er voor heeft gekozen om zichzelf op deze locatie van het leven te beroven, daar wou ik graag op reageren..
  misschien voelde deze persoon zich wel zo ongehoord, en was zo door de war, dat hij dacht op deze manier duidelijk te kunnen laten weten hoe erg verward en wanhopig hij zich voelt.

  misschien met het idee dit te overleven???

  aangezien er zo’n 500 meter verderop een oversteek plaats bevind, waarbij de trein toch nét ietsjes sneller gaat..
  uiteraard is de kans nog klein dat je het bij een remmende trein wel overleefd.. maar toch.

  wat ik wel echt te ver vind gaan,
  is dat mensen op deze site de persoon waar het om gaat, gewoon bijna uit schelden om de manier waarop het is gegaan, en zo weinig condoleances dat hier staan,
  in plaats daarvan kunnen mensen alleen maar klagen.

  KOM OP LUI
  we zijn nou al een aantal weken verder, denkt IEMAND hier nu op deze dag meer nog steeds meer last van te hebben dan getuigen of bekenden/geliefden?
  dit gaat nergens meer over…
  waar moet dit heen met de mensen als we vertragingen ergen vinden dan dat er nu meerdere mensen rondlopen met intens verdriet door het verliesen van een bekende?

  word wakker mensen..
  het kan misschien niet dat er nu zoveel trauma’s zijn door de manier waarop,
  maar denken jullie ook niet dat wij als lezers hier eigenlijk geen negatief commentaar op mogen geven? aangezien de nabestaanden het al zwaar genoeg hebben met het verwerken van dit verdriet?

  Dankjewel.  ⚠️ Meld

 41. Mooi verhaal Anno….maar wat een onzin!

  Los van het feit, dat het stuk nauwelijks te lezen is val ik met name hierover:

  dit gaat nergens meer over…
  waar moet dit heen met de mensen als we vertragingen ergen vinden dan dat er nu meerdere mensen rondlopen met intens verdriet door het verliesen van een bekende?

  Ik heb even ctrl+f gedaan met het woord “vertraging” en NERGENS noemen mensen het woord vertraging zonder daarbij te vermelden, dat die vertraging natuurlijk niets voorstelt bij het leed dat zich heeft afgespeeld!

  Graag even lezen voordat je commentaar geeft!

  Dankjewel!


  ⚠️ Meld

 42. @Cees

  dus zo word er op gereageerd als je nog eventjes wat wil achterlaten?
  respectvol hoor! 😉

  @Plantje

  Oke, heb ik daar misschien niet goed genoeg naar gekeken..
  maar uiteindelijk is het doel van mijn (nauwelijks te lezen?) verhaal,
  dat ik het onzin vind dat er zoveel discussies worden gevoerd,
  zoals nu?
  goed hoor, dat je je mening verteld.. maar vind je ook niet dat we nu een beetje aan het mierenneuken zijn?
  het er hier toch niet om wie er meer gelijk heeft?


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.