Slingeractie tegen armoede

Zwolle – Op donderdagavond 8 december aanstaande van 19.00 – 20.00 uur organiseert het Zwolse platform Armoede raakt ons Allemaal op de Grote Markt in de Zwolse binnenstad haar tweede Slingeractie. Net als bij de actie van 15 september zullen mensen letterlijk arm in arm gaan tegen de verarming van Nederland. Dit keer wordt de actie ondersteund door het thema: ‘Schuld?’.

15-09-2011_arm_in_arm_tegen_armoede_4.jpg

Woordvoerder Crystal Ziel: "Voel je niet schuldig wanneer je hulp nodig hebt bij het (over)leven, voel je ook niet schuldig wanneer je meer hebt dan je buurvrouw en voel je niet schuldig wanneer je niet een ‘actietype’ bent. Iedereen kan op zijn of haar manier bijdragen aan de verrijking van onze samenleving. Dat is de boodschap die wij willen uitdragen." Het platform wil een bijdrage leveren aan de verbinding tussen mensen die armoede niet acceptabel vinden. Ziel: "Met onze Slingeracties gaan we letterlijk die verbinding aan. Wat zou het mooi zijn wanneer niet alleen de slinger met iedere actie langer wordt, maar ook de stille achterban die actievoeren niet ziet zitten en zich tóch op zijn of haar manier verbindt."

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Over armoede gesproken, wat kostte die glazen engel ook alweer? Dat geld hadden ze ook beter voor armoedebestrijding kunnen gebruiken.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.