Twee eeuwen Recht en Wet bij rechtbank Zwolle

Zwolle – Maandagmiddag werd in de rechtbank van Zwolle het boek ‘Twee eeuwen recht en wet’ overhandigd aan de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, mr. Fred Teeven. De feestelijke bijeenkomst ter ere van de 200e verjaardag van de Nederlandse rechtspraak vormde het toneel om in vogelvlucht stil te staan bij de rechtsgeschiedenis in het arrondissement Zwolle-Lelystad.

Tijdens deze bijeenkomst werd het boek ‘Twee eeuwen Recht en Wet’, geschreven door Dr. Wim Coster, gepresenteerd. Dr. Coster, verbonden aan het Historisch Centrum Overijssel, werkte jarenlang aan dit boek. In ‘Twee eeuwen Recht en Wet’ beschrijft de auteur aan de hand van figuren en gebeurtenissen de afgelopen twee eeuwen rechtspraak in het arrondissement Zwolle-Lelystad. Naast mr. Fred Teeven ontving ook dhr. Ton Heerts een exemplaar van dit bijzondere boek. Dhr. Heerts was samen met mr. Teeven, toen beiden lid van de Tweede Kamer, indiener van de motie Heerts/Teeven. Deze motie vormde aanleiding voor de huidige discussie over de toekomstige gerechtelijke kaart.

Mr. Teeven stond tijdens zijn speech stil bij de nieuwe ontwikkelingen rondom de gerechtelijke kaart. Vandaag stond de Tweede Kamer stil bij het wetsvoorstel rondom de Herziening van de gerechtelijke kaart. Volgende week zal in de Tweede kamer gestemd worden over dit wetsvoorstel, aldus Staatssecretaris Teeven.

Artikel delen: