Plan voor wijkrestaurant: De Keuken van Zuid.

Zwolle – In het kader van de Stadsbudgetten hebben de RIBW, Frion, Wijkenvereniging Zwolle Zuid en Welzijnsorganisatie WijZ het initiatief genomen voor een gezamenlijk wijkrestaurant: De Keuken van Zuid. Dit wijkrestaurant is bedoeld als hart van de wijk, voor en van wijkbewoners, jong en oud!

De Keuken van Zuid is een initiatief van een graat aantal organisaties die actief zijn in Zwolle Zuid. Het is de bedoeling om een wijkrestaurant te ontwikkelen waar buurtbewoners elkaar ontmoeten en waar zij lekker en betaalbaar eten. Het unieke aan de Keuken van Zuid is dat het wordt gerund door wijkbewoners: zij staan als vrijwilliger achter het fornuis, stellen het menu samen, verzorgen de inkoop, dekken de tafels, doen de bediening en aan het eind natuurlijk de afwas. Daarnaast is de Keuken van Zuid bedoeld als een plek voor workshops, kooklessen en voedingslessen. De Keuken van Zuid is een echt wijkproject: nu al zijn er vrijwilligers uit de wijk die hun schouders zetten onder de plannen en er zich enorm op verheugen om zo meteen open te gaan voor de wijk. Als dat gebeurt is Zwolle Zuid een belangrijke ontmoetingsplek rijker: een plek waar je elkaar kunt ontmoeten bij een goed en betaalbaar diner, of tijdens de kookworkshops en overige activiteiten die in de keuken plaats zullen vinden.

Voor de inrichting en het inventaris van de keuken is geld nodig. Daarom hebben de initiatiefnemers hun plan aangemeld bij de wijkbudgetten. Nu zijn de Zwollenaren aan zet: volgens de spelregels van het Stadsbudget moet dit project stemmen krijgen om te worden gehonoreerd met een budget.

De samenwerkende organisaties roepen alle Zwollenaren –en zeker de inwoners van Zwolle Zuid- op om te stemmen op de Keuken van Zuid. Als er voldoende stemmen binnenkomen kan de Keuken van Zuid medio 2012 al van start in wijkcentrum de Pol.

Stemmen kan vanaf 28 november tot en met 11 december 2011, via www.zwolle.nl/stadsbudget of via een stemkaart.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. mooi project voor de wijk waarom dat weer via frion en RIWB moet snap ik niet zo kunnen die niet beter meer tijd in hun begeleid woon projecten stoppen
  maar een vraagje ronn


  ⚠️ Meld

 2. Bij de frion moeten ze hun begeleiders eens beter controleren vooral op de ijsselbolder.Ze zitten daar de hele dag te evalueren en letten haast niet op de bewoners die aandacht moeten hebben .Ben daar vaak aan het werk geweest en heb daar veel gezien.En vraag mij dan ook af wat de frion in het wijkgebeuren moet de organisatie wil zeker overal de vinger in de pap hebben maar heeft de boel binnen zijn eigen beheer niet voor elkaar.


  ⚠️ Meld

 3. Neem aan dat dit dan een dagbesteding wordt voor mensen van de frion? Dat is toch iets positiefs?
  Maar zijn die begeleiders dan niet aanwezig op de groep?


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.