Klas 6 van Vrije School Michaël maakt Kerst-CD

Zwolle – Klas 6 van Vrije School Michaël, is een muzikale klas. Ze hebben daarom een Kerst-CD met allerlei liederen gemaakt. De CD “Sterren Stralen” is gebaseerd op Advent en Kerst, een CD waarbij u gezellig met een mok chocolademelk voor de open haard kunt zitten. U wordt meegenomen door de prachtige klanken van de kinderstemmen en hun instrumenten. In deze klas is tweestemmig zingen heel normaal.

Tussen de opnames van de Kerst-CD door is er veel lol beleefd en natuurlijk ook hard gewerkt. De klas heeft de wethouder van Onderwijs, de heer F. van As, uitgenodigd om de eerste CD in ontvangst te nemen. De wethouder komt donderdag 1 december om de klas te horen zingen tijdens de eerste van een reeks muzikale adventvieringen. De PR-groep van Sterren Stralen bestaat uit leerlingen van de klas; Suzanne Warringa (12 jaar) en Aimée Walkate (11 jaar). Vrijdagavond 16 december heeft u nog een kans om de muzikale klas te horen stralen tijdens de presentatie van de CD op Vrije School Michaël. Om 19.30 uur aan de Bachlaan 8 (entree € 3,-). U kunt daar de CD kopen voor € 10,-.

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Liep ik vandaag in het winkelcentrum in de stad bij boekhandel Westerhof hoorde ik opeens kerstliederen. ‘Nou breekt mn klomp dacht ik nog’, ‘het is toch nog veel te vroeg, eerst Sinterklaas!’
  Doch toen vernam ik hoe mooi het klonk en nam ik een kijkje.
  Ongeveer zeven a acht kinderen vulden de ruimte met canons en liederen die voor volwassenen vaak nog moeilijk zijn. Ook de kleinsten stonden uitstekend hun ‘mannetje’ en lieten zich niet van de wijs brengen!
  De cd is te koop voor 10 euro. Kinderen die zingen. Dat hoor je vandaag de dag niet veel meer. Ik draai op dit moment en kan u zeggen: indrukwekkend, teer, zuiver en veelbelovend. Petje af voor kinderen, ouders, school en de dirigente Loes Visser.
  Vroeger heb ik zelf een kinderkoor geleid en kijk daar met veel genoegen op terug. Hedendaagse koren missen deze ‘kwekelingen’ kinderen die later misschien ook willen zingen, omdat ze ervaren hebbben wat het hun geeft en hoe ze hiermee zichzelf expressie kunnen geven. Ook dat ene verlegen stoere jongetje durfde af en toe het publiek aan te kijken en zo van zijn stem mee te laten genieten.
  Kinderen zijn de toekomst!
  Gepubliceerd op de linkedingroup Vrienden van Michaelsvieringen.
  Bij deze wil ik van harte de cd aanbevelen, staat nu op en is erg leuk. Geeft ook herinneringen aan de liederen die ik zelf als kind en later als tiener en volwassene zong rondom kerst.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.