Echtpaar Van Heerde-Hersevoort 60 jaar getrouwd

Zwolle – Het echtpaar Van Heerde-Hersevoort werd dinsdagmorgen door wethouder Filip van As in het zonnetje gezet omdat ze 60 jaar getrouwd waren. Aan de Van Harenmarke ontvingen zij van de wethouder een aantal VVV-bonnen.

Mevrouw Taetske (roepnaam Tea) Hersevoort werd geboren op 26 oktober 1927 te Zwolle in a/b “de Eben-Haëzer”, liggende aan het Groot Wezenland nabij het Kerkbruggetje. Uiteraard veel gevaren. Tijdens schoolperiode ingewoond bij haar oma (Beppe) in de Enkstraat. Er was toen nog geen schippersinternaat. Na de oorlog in 1940/1945 een jongen ontmoet, die terugkwam uit het concentratiekamp, en daarmee vriendschappelijk mee omging, verloofd in 1950 en getrouwd op donderdag 29 november 1951 in de Zuiderkerk te Zwolle, met Hendrikus van Heerde (roepnaam Rikus), geboren op 31 juli 1926 te Zwolle in de Commissiestraat (wijk Assendorp).

Eerste tijd gewoond bij de ouders in de Commissiestraat , klein voorkamertje alsmede boven 1 slaapkamer. Na studietijd hoofdzakelijk elektrotechniek gewerkt bij een elektrotechnisch bedrijf te Zwolle waarbij veel ervaring wordt opgedaan. Na korte tijd in militaire dienst te zijn geweest gewerkt bij de Elektriciteitsmaatschappij IJsselcentrale aan de Weteringkade waar toen een centrale stond. In 1952 te werk gesteld aan de nieuwbouw IJsselcentrale te Harculo waarbij we ook daar ter plaatse een dienstwoning aangeboden kregen. In 1985 gestopt met de werkzaamheden (vervroegd pensioen) en daarna verhuisd naar de Van Harenmarke.

In het huwelijk zijn geboren drie zonen, getrouwd en zes kleinkinderen waarvan twee getrouwd en een achterkleinkind. De heer en mevrouw Van Heerde houden beiden van fietsen en doen dan ook vanaf 1973 aan fiets 4-daagsen mee door het hele land en verplaatsen zich met de caravan. Hobby’s van mevrouw zijn zwemmen (Welzijn Ouderen) en kaarten als lid van de canastaclub. Hobby’s van meneer zijn sportvissen, schaatsen, zwemmen en computer. Daarnaast genieten beiden van een goed gezond en gelukkig leven.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.