Kayak naar Hedon Zwolle

Zwolle – Donderdag 8 december geeft Kayak een concert in Zwols poppodium Hedon. De symphonische rockformatie wist in de jaren 80 te scoren met grote Top-2000 hits als Starlight Dancer en Ruthless Queen. Na het verlies van drummer Pim Koopman en een moment van bezinning is de band nu helemaal terug en werd er onlangs het nieuwe album Anywhere But Here uitgebracht.

koninginnedag_25-1.jpg

In de persoon van Hans Eijkenaar, een van de meest gerenommeerde slagwerkers van ons land, is een nieuwe drummer gevonden. Verder kent Kayak anno 2011, met onder anderen de vocale boegbeelden Edward Reekers en de Zwolse zangeres Cindy Oudshoorn (zie foto), de vertrouwde bezetting van de laatste cd’s. Al snel na de oprichting door Ton Scherpenzeel en Pim Koopman kreeg Kayak het label ‘symphonische rock’ opgeplakt. Maar de nummers waren bovenal toch, naar eigen zeggen, “uit de hand gelopen liedjes” met invloeden van pop, rock, klassiek en zelfs folk. De artistieke hoogtepunten in het bijna 40-jarige bestaan van Kayak zijn talrijk, getuige bijvoorbeeld de voor het theater bedoelde rock-opera Nostradamus – The Fate of Man uit 2005. Dat men ondanks diverse bezettingswisselingen vandaag de dag spreekt van een herkenbare Kayak-sound, geeft aan hoe sterk de eigen identiteit van de muziek was en nog steeds is.

KAYAK

Locatie : Poppodium Hedon, Zwolle

Wanneer : Donderdag 8 december

Open : 20:00 uur

Aanvang : 21:00 uur

Entree : € 22,50 (excl. € 1,- servicekosten)

Kaarten zijn te bestellen via www.hedon-zwolle.nl, of te koop bij Plato en VVV te Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. MAAR WEL ONS KAYAK
  Waarschijnlijk heb je de afgelopen jaren Kayak niet meer gevolgt.
  Ga 8 december na het concert, en ik weet zeker dat je dan een andere mening heb.
  Bekijk en luister eens naar de YouTube filmpjes die op http://www.kayakonline.nl in het gastenboek en forum staan als voorbereiding. Dan zie en hoor je hoe KAYAK anno 2011 is.


  ⚠️ Meld

 2. Ik kan me natuurlijk vergissen, maar volgens mij zat Edward Reekers eind zeventiger jaren ook al bij de band! Bovendien moet je met je tijd meegaan. Concert was van hoge kwaliteit en in Hans Eijkenaar hebben ze een waardige vervanger gevonden voor Pim Koopman!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.