Oude postkantoor wordt Samen Zwolle

Zwolle – Dinsdagmiddag heeft het oude postkantoor aan de Nieuwe Markt in Zwolle een multifunctionele bestemming gekregen. Onder één dak samenspelen, samenwerken, samenzijn, samenleren en samendoen waarbij de maatschappelijke en culturele normen en waarden, visie op duurzaamheid en economische belangen samenvallen onder de naam Samen.

29-11-2011_opening_cultuurhuis_oude_postkantoor_nw.markt_1.jpg

Samen is een maatschappelijk cultureel verantwoord bedrijf waarbij duurzaamheid terugkomt in het spelen, eten en werken. De diensten en producten zijn: · Kortdurende kinderoppas · Restaurant voor een gezonde lunch of een betaalbare warme maaltijd met producten uit deze streek · Gezelligheid, warmte, elkaar ontmoeten · Kopje koffie of thee drinken · Informatie bieden . Verhuur van ruimtes voor cursussen, workshops en feesten · Werkervaringsplaatsen en stageplaatsen bieden Samen is niet alleen een bezoek waard vanwege zijn unieke locatie in het oude postkantoor, maar ook door de aangeboden diensten.

29-11-2011_opening_cultuurhuis_oude_postkantoor_nw.markt_2.jpg

29-11-2011_opening_cultuurhuis_oude_postkantoor_nw.markt_6.jpg

29-11-2011_opening_cultuurhuis_oude_postkantoor_nw.markt_5.jpg

Achterin de Huiskamer is er een workshop ruimte, “De Werkkamer” waar de mogelijkheid is om cursussen te verzorgen voor diverse doelgroepen met als doel balans brengen in het leven, je staande houden in de samenleving, opvoeding, persoonlijke groei, nieuwe inzichten etc. Binnen Samen is er specifiek ruimte gecreëerd voor stage- en werkervaringsplaatsen voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

29-11-2011_opening_cultuurhuis_oude_postkantoor_nw.markt_3.jpg

De gehele inrichting van Samen straalt de sfeer uit van huiselijkheid door het gebruik van diverse serviezen, kleuren en meubels met “een verleden”. Daarnaast zal Samen gaan fungeren als showroom voor meubels gemaakt van steigerpijpen die ook direct te koop zijn in kant en klare pakketten. Naast het creëren van werkplekken wil Samen ook aan scholen als bijvoorbeeld het Cibap en Artez mogelijkheden bieden voor het uitvoeren van projecten , letterlijk een podium bieden aan kunstenaars, vormgevers en muzikanten. Door de unieke aanpak en het totaalconcept is Samen ervan overtuigd dat mensen voor Samen zullen kiezen als zij in de stad zijn en zij zullen ook speciaal naar Samen toe komen om van onze diensten gebruik te maken.

29-11-2011_opening_cultuurhuis_oude_postkantoor_nw.markt_4.jpg

Bij Samen hoort een indoor speelplek, “De Speelkamer”. Hier kunnen (groot) ouders hun kinderen onder het toeziend oog van gekwalificeerd personeel maximaal twee uur laten spelen. Het is een aparte ruimte naar het idee van een Smaland bij Ikea. Tegen een redelijke vergoeding kunnen ouders/verzorgers even de stad Zwolle in, naar de kapper of even bijpraten terwijl de kinderen zinvol worden bezig gehouden of even lekker kunnen spelen. (Groot)ouders die elders in het pand een hapje of drankje nuttigen of een workshop volgen kunnen ook hun kind bij ons laten spelen.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Wat ontzettend mooi,dat jullie zo iets geweldigs hebben opgezet in het postkantoor.:D
  Wil graag eens langs komen,kan alleen jullie volledige adres nergens vinden.Wie kan me daar aan helpen?

  gr.Emy


  ⚠️ Meld

 2. Hoi Erny,
  Nieuwe Markt in Zwolle. Wanneer je in de binnenstad van Zwolle vraagt naar het oude postkantoor, dan zullen de meesten het weten.  ⚠️ Meld

 3. Wat is het prachtig geworden! En heerlijk die kinderopvangplek.
  Zijn jullie ook op zondag open en moet je dan reserveren?

  Marijke


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.